Ockelbos teateramatörer går från vår- till höstrevy och fredagen den 13 november har de premiär på sin ”Livet i revy” i Gotan.
̶ Vi kör sammanlagt sex föreställningar under två helger, berättar Eva Sjölander, som själv är både producent, står på scenen och även varit med på ett hörn, när det gäller texter i några av numren.
̶ För det är så det är i vårt teatergäng. Här hjälps vi åt med allt från texter till att ordna rekvisita och sy scenkostymer och biljettpriset minimerar vi till 100 kronor.
Lätt till skratt lär det bli i teatersalongen för det är idel dråpliga situationer som serveras publiken. En lokal revy med ett brett spektra, utan att för den skull häckla bygdens politiker – njaa, kanske förresten, eller… kanske inte, skrattar Eva.
̶ Livet i revy blir det i alla fall. En tillbakablick på hur vi betett oss innan vi knackar på hos Sankte Per kan man säga.
Egentligen en revy som skulle kunna spelas upp i vilken by som helst, säger hon, men där dialekten skapar en lokal karaktär och där revymakarna tagit vara på lokala historier, skarvat och lagt till för att roa sin publik.
Nu är repetitionerna inne i en intensivare fas och det är ett förväntansfullt revygäng som står beredda inför premiären.
̶ Det är ju ett och ett halvt år sedan sist, så det är klart vi är spelsugna, säger Eva.
Tretton skådespelare ingår i ensemblen och förutom Eva står på scenen Viktor Helsing, Birgitta Johansson, Anneli Lindberg, Gunnar Sjöberg, Lotta Kling, Annelie Forsberg, Kicki Jonsson, Ann Lindqvist, Åsa Pettersson, Inga Gullström, Marina Göthe och Susanne Hedin.
För regin svarar Hasse Bergqvist, för ljus Patrik Holm och musikerna David Edvinsson, Markus Freimuth och Jimmy Lindblad kommer från Rockskolan i Norrsundet. Musikaliskt stöd, också från Rockskolan, genom Tomas Andersson och Eva Edin-Lindström. Medarrangör är ABF.
Text och foto: Marianne Lundqvist