- Synen är viktig när man ska gå på teater, man ska ju självklart se bra oavsett var man sitter i salongen. Därför tycker vi att det är ett bra tillfälle för oss att möte befintliga och nya kunder i teatersalongen. Vi vill dessutom ge teaterbesökarna ett mervärde och det gör vi genom att den teaterbiljett man köpt går att använda en gång till i vår butik som värdecheck. Ett av våra ledord inom KlarSynt, den sammanslutning av privatägda optikerbutiker som vi tillhör, är omtanke och det här är ett bra sätt att visa det på tycker vi, säger Åsa Bagge, leg optiker och ägare till Optikern i Hofors, Optikern i Ockelbo och TrendOptik i Gävle.

Med svenska farseliten i ensemblen som Lasse Brandeby, Linus Wahlgren, Regina Lund, Carina Lidbom och Johannes Brost med flera så har pjäsen blivit en stor succé, fått fina recensioner och gått för utsålda hus i februari och mars. Den är skriven av Ray Cooney, som även gjort Kuta och Kör och Hotelliggaren, manus översatt och bearbetat av regissören Robert Dröse. Precis som övriga av Rays pjäser så är den fylld med högt tempo, komiska karaktärer och mängder av förvecklingar. Allt som allt en garanti för en lyckad teaterupplevelse med många skratt. ”Liket Som visste för mycket” spelas över hela landet under våren 2010. Från Ystad i söder till Kiruna i norr. Och under hösten 2010 fortsätter produktionen med 22 föreställningar i Sunne.

- Att pjäsen är rikstäckande var faktiskt en av anledningarna till att vi valde just denna pjäs. För precis som pjäsen så finns KlarSynt, över hela Sverige med drygt 140 butiker. Så det passade bra ihop i sammanhanget, säger Inger Tallén som är marknadsansvarig på KlarSynt.

För mer information och bilder kontakta:
Åsa Bagge, TrendOptik
Nygatan 25 Gävle, 026-660500

I vår butik hittar ett du ett av marknadens bredaste sortiment av bågar, glas och linser – allt från budget till lyx. Vi har bågar och glas i alla prisklasser. Från de enklaste progressiva glasen till de absolut mest avancerade som ger dig en synkomfort utöver det vanliga samt alla sorters kontaktlinser. Du kan dessutom välja mellan att få dina kontaktlinser månadsvis hem i brevlåden genom LinsBoxen eller att köpa dina kontaktlinser i butik Vi är även uppdaterade på den senaste kunskapen och tekniken inom synvård. Allt för att kunna ge dig den bästa servicen för dina ögon och din syn.


Fakta Liket som visste för mycket
Titel – Liket som visste för mycket (Out of order) av Ray Cooney.
Produktionsbolag – Dröse & Norberg Nöjen AB, Regissör – Robert Dröse, Producent – Anna Norberg.
Ensemble – Lasse Brandeby, Regina Lund, Linus Wahlgren, Johannes Brost, Carina Lidbom, Fredrik Hallgren,
Anna Ulrika Eriksson, Nicke Wagemyr och Malin Larsson.
Turnéplan: Premiär: 26 februari Sundsvall. Mars: 10 Norrtälje, 11 Södertälje, 12, Eskilstuna, 13 Västerås, 14 Enköping, 17 Hässleholm,19 Helsingborg, 20 Ystad, 21 Båstad, 24 Nyköping, 25 Motala, 26 Norrköping, 27 och 28 Borås. April: 9 Sandviken, 10 Gävle, 11 Karlskoga, 13 Sollefteå, 14 Örnsköldsvik, 15 Kramfors, 16 Östersund, 17 Borlänge, 18 Avesta, 21 Skövde, 22 Alingsås, 23 Trollhättan, 24 Uddevalla, 25 Lidköping. Maj: 5 Umeå, 6 Skellefteå, 7 Piteå, 8 Luleå, 12 Boden, 13 Kalix, 14 Gällivare, 15 Kiruna. Höst 2010 spelas 22 föreställningar på Quality Hotel Selma Lagerlöv i Sunne.


Fakta KlarSynt
Sveriges största sammanslutning av privatägda optikerbutiker, de 140 butikerna finns över hela Sverige. För mer information gå in på vår hemsida http://www.klarsynt.se eller kontakta Inger Tallén på telefonnummer: 08-678 45 00.