- Att "kliva" in i Bilmetrovärlden känns inspirerande och respektfullt. Min roll blir att fortsätta tillväxtresan med god lönsamhet och att förvalta och utveckla företaget in i framtiden. Naturligtvis i Bilmetros historiska anda.

- När jag började med bilförsäljning i 20 års ålder var det ”mer för dagen” som gällde och mycket kanske var betydligt enklare. Idag är arbetet mer strategiskt och omfattande och allt går väldigt fort. Digitalisering och artificiell intelligens styr oss mer och mer och just därför känns mjuka värden än mer viktiga i framtiden. I centrum finns vår personal och våra kunder, min målbild är att bygga en kultur och inget som tvingas fram, allt måste komma från hjärtat på riktigt när vi tar hand om våra kunder.

Privat har Johan precis hunnit fylla 50 år och hans resa inom bilbranschen har tagit honom från Sundsvall via Jönköping till Stockholm och nu senast till Gävle.

-Vi på Bilmetro känner oss mycket nöjda med rekryteringen. Med Johan får vi en erfaren och modern ledare som har stor kunskap från bilbranschen, säger Filip Andersson VD Bilmetro

Johans roll som sektorchef i Gävleborg innebär totalansvar för personbilsverksamheten i Gävle, Sandviken, Bollnäs och Hudiksvall med 215 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljarder SEK per år.


Läs även om Örjan Carlsson - tidigare sektorchef för Bilmetro:
https://www.bilmetro.se/nyheter/intervju-med-orjan-carlsson/