Kl 8 kommer Siv och jag berättar lite snabbt vad som hänt, ska även tillägga att dom i volvon letade efter två hästar som hade rymt. På väg till bilen för att åka mot Bollnäs så ser Siv två hästar komma gående mot oss, jag får panik och springer till bilen och hoppar in, nu har jag två hästar framför bilen och kan inte åka iaf..

snälla driver nån med mig?

Vi kommer på att vi ska ringa polisen för dom var också ute och letade efter dom, inser att de tar evigheter att komma fram på 11414 så bestämmer mig för att ringa 112, de var ju en nödsituation...skulle ju på BANDY FINAL!

Blir kopplad till dom som äger hästarna, förklarar att de är jag som drog upp dom och att nu är det deras hästar som blockerar min väg!! Efter ca 10 min kommer dom och vi kan äntligen åka mot Bollnäs.

Efter att ha mött upp syster och systerdotter i Bollnäs så börjar färden mot Uppsala, ett stopp i Gävle för att hämta upp Tobias.. Syster kör och blir lite osäker på vart vi ska köra, jag som har NOLL lokalsinne visar vägen ;)

Förra året när vi var i Uppsala så visade jag syster en bra väg som hon kunde köra för där var de tomt på bilar... De visade sig vara en cykel & gångbana...

Så nu sa jag att de är klart du kan köra här, vi körde och fick rött, systern är ändå lite osäker på vilket håll vi ska köra så efter nån sekund så höjer jag rösten å säger -,men KÖR bara.. å de gör hon..mot RÖTT!!

Väl framme i Uppsala möter vi upp nästa bil på Max för lite mat. Kör sen vidare för att leta parkering, allt flyter på och 2 timmar innan matchen är vi på plats!!

Strålande sol och härlig stämning! Flames och alla andra Bollnäsbor sjunger och hejar fram våra underbara grabbar som slog ut Villa/Lidköping i semin med tre raka vinster!

När det är ca 30 sek kvar av matchen står det 5-5 och Per Hellmyrs gör mål och vi ser vårat SM guld!

Då blåser domaren bort målet för att de var offside!!!!

HELT SJUKT!! Var enda människa som såg matchen antingen på studenternas eller från sofforna hemma såg att de inte var offside!! SAIK protesterade inte ens och de skulle dom väl gjort om de var det eller? Så när matchen är slut så står det 5-5 och de blir förlängning, första målet vinner.. och det gjorde SAIK! Bedrövligt av domaren!

Från Aftonbladet :

"Bollnäs högerhalv var en av finalens giganter och gjorde två mål inför storpubliken på Studenternas IP. När endast 30 sekunder återstod av matchen, vid ställningen 5–5, placerade han ytterligare en boll bakom Sandvikens målvakt, Joel Othén.

Problemet?

Assisterande domaren Tobias Lindberg markerade offside, utan att spelarna protesterade. De högljudda klagomålen skulle dock komma senare, när tv-bilderna visat att målet borde ha godkänts. Då hade Saik redan tagit emot pokalen. Per Hellmyrs var helt förstörd när han efter matchen lämnade spelarbussen för att byta några ord med Sportbladet. – Åh, fy fan. Det är helt omöjligt att det var offside – och nu har vi fått det bekräftat. Jag är så jävla knäckt, helt slut. Hela laget är i tårar, säger Per Hellmyrs medan tårarna rinner nedför hans kinder. På den traditionella finalbanketten på Uppsala slott sökte Per Hellmyrs upp huvuddomaren Håkan Sjösten. – Jag ska fråga om han kommer att somna gott under veckan som kommer. Det här är det värsta jag har varit med om under hela min karriär, säger Hellmyrs. – Sjösten har någon tagg i sidan till Bollnäs. Det har varit kaos i många matcher när han har dömt oss, säger Hellmyrs. Håkan Sjösten hävdar att han inte såg Bollnäs-stjärnans mål från sin position på banan. I dag ska han studera situationen på video. – Rätt eller fel? Jag kan inte bedöma det, för jag har inte sett det, säger Håkan Sjösten."

Verkligen på tiden att man börjar använda video upptagning på bandyn också kanske?

Det får inte gå till såhär! Så med ett tungt hjärta så lämnade vi Studenternas för hemfärd! Lider så med grabbarna, men för mig och många många fler så tog ni GULD!!!

Av: Hanna Östh - Bollnäs / Ljusdal