Jag går hellre till Shaflórs och äter buffé av en rätt än tex någon annan restaurang och äter 10 ihop kastade skit rätter på sin buffé…

Den rätten de serverar till dagens på Shaflórs är väl balanserad, väl avsmakad, på bara de bästa råvaror och alltid nyskapande och med en liten knorr. Jag älskar ju knorren, jag har alltid jobbat med husmanskost som ständigt förnyas och hänger med i tiden när det gäller både smaker och näringsinnehåll.

Istället för att ha pannbiff med mos och stekt lök och sky så kan man väl ha färsbiffar med kryddor och färskost serverad med någon örtkryddad potatis och någon spännande kräm. Men jag har ju redan konstaterat att Gävles matställen varken orkar eller vill hålla kvalitet och standard på sin mat.

Idag åt jag; en fantastiskt god köttfärslimpa, så otroligt bra tillagad med en lite spicy smak, med stomp gjord på potatis och rotfrukter (ej feta gamla rotmosen med tre kilo margarin), och istället för lingonsylt, lingon salsa med rödlök och så grädd sås till detta. Lunchen på Sahflórs tillsammans med inredning miljö och personal ä lätt värda en 5:a. Deras salladsbuffe är nyskapande & fantastisk. De har soppa till maten. Deras luncher är perfekta.

Dock har jga blivit besviken både en och två gånger på deras sallader ur den vanliga menyn som t ex räk/kräftsalladen, alltså det är alldeles för lite mat för för mycket pengar. Man kanske finner 3-4 räkor på sin höjd.

Middagen på Sahflórs har jag ej provat än, men kockarna är ju fantastiska så jag antar att deras middagar också är lika unika, utsökta och av hög kvalitet precis som på lunchen.

De får en 4 av mig.

// Anna