Tillsammans med vår samarbetspartner Gefle Chocolaterie fick vi möjlighet att ha en choklad- och konjaksprovning på Konserthuset den 21 oktober. Ett litet snedsprång från våra ordinarie aktiviter vad vi är vana vid, men en mycket lyckad och uppskattad sådan.
En samling samarbetspartners fick möjlighet att deltaga och samtliga trivdes utmärkt.

Vi guidades genom chokladens värld av Anna-Sofia Wallström (ägare til Gefle Chocolaterie) som berättade allt som är värt att veta om kakaobönan och choklad och givetvis fick vi prova en massa olika sorter och varianter av choklad. Därefter tog Maja Berthas (sommelier, författare, marknadschef för Wines of South Africa mm.) över och lät oss hänföras av den ädla drycken konjak och hur den harmoniserade med chokladen. Anna-Sofia berättade även om deras gemensamma planer på en chokladfabrik och egna i Gävle och även om deras plantage i Dominikanska Republiken. En fantastisk berättelse och upplevelse.

Efter den gudomliga chokladstunden så stod maten serverad i regi av Gefle Gourmetservice och kvällen förhöjdes ytterligare med deras fantastiska mat.

En mycket trivsam kväll med gott sällskap som värmde i höstrusket helt enkelt.