Gävleborgs företagsinkubator Movexum startade under hösten upp en plattform för affärskvinnor som är intresserade av att utvecklas för framtida affärer, affärspartners och investeringar. 25 kvinnor ifrån regionen valdes under hösten ut och plattformen som fått namnet Nüwa kommer bland annat att förbereda kvinnliga entreprenörer för att söka kapital, etablera en modell för att öka samverkan mellan affärsänglar och entreprenörer, lyfta fram kvinnliga entreprenörer och innovatörer till regional, nationell och internationell nivå och etablera och aktivera en investmentfond.

Syftet med projektet ”Inflytelserika affärskvinnor i Gävleborg – Nüwa” är att utveckla en plattform som uppmuntrar affärskvinnor i regionen att bli investerare i tillväxtbolag, att tillföra management och styrelsekompetens, samt att bli aktiva i nationella och internationella affärsnätverk genom bland annat mentorskap. Detta för att skapa goda förebilder i regionen. Nüwa kommer även att etablera en investmentfond som förvaltas skall förvaltas av deltagarna. Projektets deltagare är kvinnor som har ett starkt engagemang för att skapa tillväxt.

Media inbjuds för att träffa deltagarna i plattformen få information om Nüwa plattformen och Dr. Thomas Celluccis engagemang i plattformen klockan 12.05 idag 25 januari på Teknikparken i Gävle, sal Nobel.