Höstens säsong är igång med nya hårdare tag. Allvarliga män som räddar familjer från ekonomisk katastrof.
I första avsnittet hade familjen belånat radhuset till max för att ha råd att hålla fasaden uppe med golf och utlandsresor. Bakom kulisserna hölls stommen uppe av lån från 18 olika kreditgivare och barnens länsade sparkonton.
Utan finansiell kunskap och rädsla för vad ”de andra” ska säga går det så här. Under programmet framgick att deras son lånat ut pengar för en ny tvättmaskin när de lägger ut samma summa varje månad på cigaretter och spel. 46000 kr per år!
Strategin för familjen blev att sälja en massa prylar som bara samlade damm och omförhandla räntorna på de småkrediter de tagit. Mannen lade till ytterligare ett jobb för att klara avbetalningarna. Alla nöjda och glada. Nu börjar den verkliga utmaningen. Att hålla momentum.

Vill vi ha det så här? Även om skeppet har lappats ihop, gäller det att få fart och surfa på vågorna.
I bästa fall hamnar den här familjen på noll. Är det ett vettigt mål i livet? Det måste finnas mer att få ut. Det är här kunskapen kommer in. Din största tillgång sitter mellan öronen. Se till att mata den med annat än skräpmat, tv och skvaller. Ta reda på vad du vill! Utan att, som i exemplet, skapa en fasad.

Lyxfällan går att skratta åt och ha åsikter om de familjer som hamnat i trubbel. Åsikter är gratis och det har vi hur många som helst. Orsaken är att vi egentligen idenifierar oss i dessa situationer som beskrivs. Tyvärr är det många som har problem och dt som saknas är..? Just det, finansiell utbildning. Rich Dad Poor Dad är en bok skriven av Robert Kiyosaki. Läs den och hör av dig till mig och berätta dina reaktioner om en helt nytt sätt att tänka.