Äventyrsön och Wild Track
Många har säkert följt succén - TV – programmet WILD KIDS i Sveriges Television. Programmet spelades in i Furuvik 2009 och sänds nu på lördagarna kl. 19 i SVT.
Med inspiration från programmet inviger Furuvik den 19/6 WILD TRACK – ett äventyrsspår med tävlingsmoment ur Wild Kids beläget på ön Furuskär där de båda lagen Lejonens och Björnarna bodde. Därute kommer Furuviks besökare även att kunna gå ner i de spännande ”lägergrottorna” och se hur de riktiga Wild Kidsen bodde.

Äventyrspoolen
Furuviks poolområde genomgår en förvandling och har ambitionen att bli ett av regionens mest populära Äventyrsbad. Två av tre etapper är klara och i mitten av juni invigs det nya, 15 meter höga djungeltornet med två gröna häftiga vattenrutschar. Runt poolen har det också lagts nytt trädäck och toaletter och duschar har fått ett spännande djungelstuk.
Det kommer att bli en riktig tillgång för Furuviks besökare att kunna ta en svalkande åkturt även under de riktigt heta, gassiga sommardagarna.
Nya djurvänner
Många nya vänner har antingen flyttat till eller fötts i Furuvik till säsongen 2010, kamelfölet Julius, två känguruungar, manfårslamm, Sydamerikanska Sakiapor, 4 Madagaskarboor, massor med killingar, Nandustruts och flamingos m.fl., dessutom har dvärgsilkesaporna fått ungar. Världens sötaste lilla häst föddes sista april. Hon heter Valborg och är en minishetlandsponny, nästan overkligt liten. Hon är vit och nougatfärgad. Gissa om det är helt ljuvligt att se henne galoppera i hagen på sina pytteben. Furuviks charmtroll, schimpansflickan Selma bildar numera ett radarpar tillsammans med storasyster Manda, hela tiden fulla av bus och upptåg. De kommer att locka många till parkens dagliga apmatning.
Ledarskap på apstadiet
Furuvik fortsätter att profilera sig på apor och röner mycket uppmärksamhet i media just med apsatsningen. Under våren kom boken Ledarskap på apstadiet ut. Med inspiration från Furuviks schimpansgrupp och kunskap från parkens ”schimpansexpert” Ing- Marie Persson har författarna Tommy Lundberg och Ola Berggren gett ut boken Ledarskap på apstadiet. Säljs via Furuviks hemsida och intäkterna från de 4000 första böckerna går till världens schimpanser. Mer information om boken på Furuviks hemsida.
Fint främmande
Den 12 juni har Furuvik celebert besök. Den ”levande legenden”, schimpansforskaren och miljökämpen dr. Jane Goodall gästar Furuvik på ”Schimpansens och orangutangens dag”. Hon kommer att hålla en öppen föreläsning i parken för allmänheten och medlemmar i Steps for the future.
Underhållning & Program
Som vanligt bjuder Furuvik på bred familjunderhållning i sommar. Nassim al Fakir, Tobbe Trollkarl, Jonas ” Myror i brallan” Leksell m.m. I juli kan barnen gå på cirkusläger med Cirkus Cirkör och den 12 augusti brakar Scandinavian Country Fair loss i dagarna tre. Massor av bra countrymusik från både ”over there” och Sverige.
Allt sammantaget djuren, nöjesfältet Äventyret, poolen och inte minst den nya sommarmenyn på Furuviks Brygga gör att det känns laddat för en riktigt bra Furuvikssommar.