Förklaringen är dock att företagarna och gamla kamraterna Robert Pettersson (tidigare Collage Reklam) och Ulf Pettersson har slagit ihop sina påsar i jakten på ändamålsenliga lokaler och tillsammans byggt en moderna anläggningen anpassat för sina verksamheter i området.
– Verksamheterna bedriver vi naturligtvis var för sig berättar Robert, däremot kan vi dela på reception, personalutrymmen och även hyra ut ett par kontor till andra företag.
Roberts företag Collage Reklam har nyligen bytt namn till 4Sign ingår numera i en nordisk branschkedja med ett 50-tal tillverkande reklamföretag.
– När Shell beslutade att bygga om flera av sina bemannade bensinstationer till automatstationer blev jag utan mina lokaler på Södertull här i Gävle, berättar Ulf. Eftersom min huvudnäring egentligen är biluthyrningen med den tillhörande biltvätten blev jag tvungen att börja se mig om efter nya lokaler för ett par år sedan. Då även Robert hade börjat se sig om efter andra lokaler föddes idén att kanske skapa något tillsammans för ungefär ett och ett halvt år sedan.
– Vi fick klartecken från kommunen för ett år sedan att bygga här och efter det har det varit full rulle. Det har varit massor av arbete så det kommer verkligen att bli skönt att vara på plats. Vi tror stenhårt på läget och med grannar som Bygghus och Cramo så hoppas vi kunna bidra med våra verksamheter för att göra området ännu mer välbesökt, avslutar Robert.
4Sign flyttar in i dagarna för denna tidnings utgivning och Ulfs verksamheter har varit igång sedan slutet av november.