– Genom att bättre förstå sitt eget beteende och andras beteenden ökar förståelsen och därmed möjligheten att samarbeta effektivt, berättade Peter.

Disc index är nutidens bästa översättning av DR William Marston's banbrytande arbete i att förstå och mäta människors naturliga beteende stilar. Att förstå individuella beteende preferenser och vanor är avgörande när man arbetar med teamets medlemmar, som en ledare eller chef för andra, eller i en miljö som kräver konfliktlösning. DISC index kan användas i en mängd olika situationer som urval och anställning, framgångsplanering för individ och team utveckling fick deltagarna lära sig. Enkelt uttryckt så visualiseras de mänskliga egenskaperna i färgerna röd, gul, grön och blå. Utifrån kunskap om detta kan man lära sig hur man skall bete sig mot andra liksom hur de skall förhålla sig till dig.

– För att kunna leda andra måste du som chef också kunna leda dig själv, berättade Peter. Framtidens affärsvärld ställer högre krav på ledarskap. Vi är mitt inne i ett skifte från industriell ekonomi till intellektuell ekonomi, vilket innebär att det är människorna som gör skillnad. Det kräver ett helt annat ledarskap med större fokus och förståelse för beteenden, människors drivkrafter och värderingar. Dessutom handlar framtidens ledarskap om förstå hur människor tänker och fattar beslut. Med hjälp av DISC Index får du förståelse och kunskap, förmåga att tolka individer och grupper. Detta hjälper dig i framtiden att leda och utveckla ditt team och din verksamhet mycket mer framgångsrikt.

Som individ är det också viktigt att förstå sin beteende stil. Dessutom att ha hög självinsikt hjälper dig i vardagen att göra rätt saker som passar just dig. Beteendeforskning hävdar att de effektivaste människorna är de som har förståelse för hur de själva fungerar och agerar i olika situationer. De känner sina starka och svaga sidor och kan därför utveckla egna tillvägagångssätt för att möta omgivningens krav.

För mer information se: http://www.ibizcon.se