Ett evenemang i Miami var det som gjorde att vi, oberoende av varandra, beslöt oss för att delta på. Beslutet och åtagandet gjordes i december, fyra månader innan. Jag hade inga pengar för en sådan resa. Vad skulle familj och släktingar säga när jag nu tagit klivet ut i luften? När så stunden var inne, löstes allt ekonomiskt och jag åkte på en resa jag aldrig ångrat och en vistelse som upplevdes evig.
Jag hade tagit sikte på en välståndskonferens i Miami, där jag under fyra dagar skulle få sanningen bakom pengar, hur jag kan få dem att växa, skydda dem och minimera lån och skulder. Att USA stod som värd var ingen överraskning med tanke på deras ekonomiska läge, där miljontals människor väntas lämna sina hus i år. Jag kände mig verkligen taggad att frottera mig med de rika och lära mig hur de tänker och vad som gör dem till ledare i sitt liv. Föga anade jag att dagarna innan skulle ha större inverkan än livet självt.
Den svenska gruppen på sju personer skulle komma att gå genom eld och vatten för att hitta sina styrkor. Vi hyrde två typiska amerikanska bilar, en Mustang cabriolet och en stor GMC. Frihetskänslan skulle upplevas, även om bleka nordbor utsattes för massiv solstrålning i caben. Mitt i natten fick vi genast hotellrum i Miami och efter ett fyrtiotal broar, dagen efter, genom alligatorfyllda träsk kom vi till Key West. Första hotellet gav oss tre rum till prutade priser. Allt gick på räls och allt var oplanerat! Vad var syftet med dessa dagar innan konferensen? Titta på sevärdheter, trodde jag. Vad som egentligen hände var att vi svetsade ihop oss till ett team med en klar strategi, ett mål att hjälpa så många som möjligt och framför allt hjälpa varandra hitta vår kärna. Mitt innersta väsen.
Det hela fick nästan bibliska proportioner och en känsla av att det fanns fler omkring oss som ville visa oss vägen. Vi tränade på att släppa taget om pengar. Pengar är bara påhittat och är bara skapat för att höja vårt ego. Vi tävlade om att ta matnotorna! Det var riktigt skönt att slappna av i förhållandet om pengar. Jag lärde mig också upplevelsen av att ge. Den handlingen ger många gånger tillbaka.
Jag har jobbat i grupp tidigare, ända sedan skolan då det ansågs fusk att hjälpa varandra. Lagsport och olika grupper i arbetslivet har snarare haft motsatt effekt än att sammanfoga. Nu har jag förstått mekanismerna i gruppbyggande Teambuilding börjar hos dig själv. Tänka med hjärtat, ut med begränsningar och gränslös generositet.
Jag blev av med många rädslor i Key West. Rädslan för pengar och att vara fattig och aldrig kunna lämna ett arv till kommande generationer. Jag trotsade faror i form av att köra vattenskoter och snorkla bland rev. Vi grät floder och skrattade oceaner. När vi åkte till Boca Raton för wealth-conference var vi klara. Vi gick in som ett team och gjorde ett intryck bland de andra och gjorde avtryck att visa målmedvetenhet. Någonstans över Grönland, på väg hem, ritades strukturen upp för hur människor ska hitta oss och få en möjlighet att göra en förändring.