Vad är energi och det mänskliga energisystemet?
Allt är energi! Luften, stolen, bordet, våra kroppar och även våra känslor och tankar kan ses som energi som vibrerar med olika hastigheter. Man kan säga att materia är en form av långsam eller kristalliserad energi.

Energisystemet är ett av många system i kroppen. På samma sätt som t ex matsmältningen, andningsapparaten och blodomloppet måste vara i balans, så måste även vårt energisystem vara i balans för att vi ska ha god hälsa och må bra på alla plan.

Vårt energisystem eller det mänskliga energifältet, som även kallas det elektromagnetiska fältet eller auran, omsluter och uppfyller hela vår fysiska kropp. Detta fascinerande energifält är även mallen för cellerna och den fysiska kroppen och innehåller hela vår personlighet: våra känslor, minnen, tankar, drömmar, reaktioner, attityder, relationsmönster, trossystem etc. Hela vår personliga historia och allt vi varit med om finns lagrat här.

Allt det som finns i vårt energisystem kan direkt relateras till vår hälsa eller ohälsa.

Vi kommunicerar även med vår energi
Genom vårt energifält får vi information om vår omgivning. Man kan säga att vi ”läser” av eller förnimmer vår egen och andras energi. Vi kommunicerar med varandra på många olika sätt – genom talet, sinnena, kroppsspråket och inte minst via energisystemet. Vi kommunicerar alla med vår energi och ofta sker detta helt omedvetet.

Du kanske har upplevt när du kommit in i ett rum fullt med människor att stämningen har varit dämpad eller kanske glädjefylld. Du kanske har känt dig iakttagen i någon situation och vänt dig om och då sett att någon stirrar på dig. Du kanske har upplevt att telefonen ringer och har vetat vem det är innan du ens har svarat. Har du varit med om att du har träffat en person som du inte känner och omedelbart känt att du tycker illa om den personen fast ni ännu inte börjat prata med varandra? Har du upplevt att du blir glad och energifylld under mötet med någon? Detta är några exempel på hur vi förnimmer energi och kommunicerar energimässigt.

Vårt sätt att använda vår egen energi och hur vi kommunicerar genom energisystemet påverkar våra liv på alla plan och alla relationer vare sig det är hemma, på jobbet eller i vårt sociala liv.

Marianne Bazola är lärare i Brennan Healing Science enligt Barbara Brennans succébok Helande Händer på skolan Barbara Brennan School of Healing (BBSH) i Österrike och Japan. BBSH är internationellt en av de mest framstående skolorna inom healing och energiterapi och har funnits i USA sedan 1982 och numera även i Österrike och Japan. Marianne arbetar i Stockholm och numera även i Oslättfors Bruk, Gävle, med energiterapi, massageterapi, energicoaching och personlig utveckling samt håller föreläsningar och kurser inom energiterapi, det mänskliga energisystemet och våra energimässiga försvar. Läs mer om Marianne Bazola och LifeWorks på http://www.lifeworks.se.

Välkommen på en spännande och upplevelsebaserad föreläsning om energisystemet av Marianne Bazola på Ljusbubblan, Hamiltongatan 36, Gävle. Obs, föranmälan till Marianne Bazola 070-399 4007, marianne@lifeworks.se eller Ljusbubblan 026-65 20 30. Kostnad 150 kr.