Birgitta Markén har jobbat inom sjukvården och som sjukgymnast men efter en trafikolycka måste hon byta arbete. Efter olyckan rekommenderades Birgitta att äta värktabletter och andra mediciner, men hon försökte i stället hitta alternativa och naturliga läkemedel.
– På en bråkdel av en sekund gick jag från att vara sjukgymnast till att bli en sjuk gymnast, skämtar Birgitta.
Birgitta kom också i kontakt med Fit-Lines, som är ett viktminskningskoncept. Även om hon själv inte behöver minska vikten insåg Birgitta att det är ett bra sätt att få en bra näringsbalans. Före lunch och middag, fem dagar i veckan, tar man en kapsel, som innehåller ämnen som påskyndar viktreduktionen, ökar fettförbränningen, minskar ”sötsuget” och reglerar aptiten. Ett av dagens mål, förslagsvis lunchen, ersätts med Fit-Lines Gourmet Shake, som innehåller högkvalitativa proteiner och äggviteämnen som understödjer kroppsfunktionerna. Dessutom innehåller medlet alla nödvändiga aminosyror som behövs för muskeluppbyggnaden. Fit-Line-konceptet ger utrymme för att man två dagar i veckan kan äta bara vanlig mat, kompletterat med en kapsel före varje måltid.
– Proteinrika måltider ger en längre mättnadskänsla, vilket underlättar viktkontrollen, påpekar Birgitta Markén. Det har också låg glykekemiskt index (GI).
Konceptet kompletteras med mineraltillskottet Restorater, som ser till att kroppens mineraler hålls i bra balans. Restorater påverkar också pH-värdet så att kroppen blir basisk (i motsats till ”sur”). Om kroppen är sur kan det leda till bland annat ledproblem, stela muskler, att viktminskningen försvåras, försämrad sömn mm.
Birgitta är också noga med att påpeka att man också behöver ändra livsstil för att viktminskningen skall bli lyckosam och varaktig. Birgitta rekommenderar att man skall motionera mer, till exempel långpromenader, minska på alkohol och rökning mm.
Vibrationsträning är ett bra sätt att komplettera motionen, säger Birgitta. Den ökar cirkulationen och utrensningen av slaggprodukter samtidigt som man stärker musklerna utan att de växer.
– Dessutom är det en skonsam träningsform som också förbättrar balansen, säger Brigitta, som själv använde vibrationsträning som ett hjälpmedel för att komma tillbaka efter olyckan.
Vibrationsträningen utvecklades av en italiensk forskare som upptäckte att störtloppsåkare hade starkare benmuskler än slalomåkare, trots att båda använder samma träningsmetoder. Man kom fram till att det var de vibrationer störtloppsåkare utsätts för i störtloppsbacken som var orsaken till de starka benmusklerna!
Birgitta Markén har två stycken vibrationsmaskiner i sin lilla mottagning i Strömsbro, där hon också säljer Fit-Lines produkter. Vågar du också prova?