Du lever ditt liv och utför en mängd handlingar, bra och mindre lyckade, och aldrig ens reflekterar över varför du gör dem. Har du någonsin funderat över vad som styr dina handlingar? De är handlingar, styrda av gamla mönster, och du gör dem två gånger. Först har du en tanke att göra en sak, sedan kommer handlingen som utför tanken. Du har tusentals tankar varje dag. De flesta leder till någon slags handling. Frågan du behöver ställa dig är:
-Känner jag mig nöjd med mina resultat som handlingarna leder till? Leder de dig framåt?
Allt du gör är resultat. Kliva ur sängen, klä på sig, öppna dörren, sätta ena foten framför den andra är alla resultatet av en handling. Många gör du omedvetet. Även dessa börjar med en tanke. Låt oss ta en titt på ett misslyckat resultat. Vad fick det att gå fel? Ett exempel: Du gick på en fest och kom i konflikt med andra gäster och skämde ut dig. Vad orsakade det! Vi backar tillbaka till tanken du fick när du mottog inbjudan. Var det en bra eller dålig tanke? Troligen en dålig, som sa att det skulle bli en tråkig fest, men du måste gå. En negativ tanke. Hur känns det när du är på väg till festen? Sur och grinig? Då har du också en negativ känsla. Du är på dåligt humör när du kommer, utför negativa handlingar, som naturligtvis skapar negativa resultat. Det betyder att motsatsen är fullt möjlig. Positiva tankar skapar bra känslor och tillfogar lycka i dina handlingar. Resultaten blir belönande.
Här är några tips på hur du kan ändra dina resultat:
1.Det är möjligt för dig att välja en positiv tanke. Utmana dig själv. Sätt dig över det! Alla tankar är i grunden goda. Även dåliga, i syfte att skydda dig själv. Utfallet blir förstås förödande. Välj positiva tankar.
2.Lägg till positiva känslor. Skapa känslor som får dig i bra stämning. Välj lycka!
3.Handlingen är den utförande delen. Fylld med positiva tankar och känslor blir handlingen deras allierade.
För fler tips om hur du kan jobba för din egen lycka. Gå in på http://www.larsnyqvistlundin.se