1) Arkivering OTCBB vilande skal. Detta, naturligtvis, är den heliga graal. En Jr NASD lista höger utanför bat. Men dessa är betydligt mindre vanligt än pinksheet skal, och handlas till en premie.

Efter att ha sett EXEG och GTRY stöder jag Atout beslut att bara ta positioner i rapporteringen OTCBB skal, som sin mycket knappa gör dem mer benägna att RM förr snarare än senare. Det finns dock ett PPS premie samband, och några öre handlare skygga som kostar.

2) Andel struktur och låg OS: Detta verkar vara bred kategori, men när jag kommer närmare motivet, jag blir lite petig.

En 30MM OS kan vara små för ett lager handel öre, men inte för ett skal, imho.Från vad jag har sett, några av de kinesiska företag att köpa skal (och de verkar vara de främsta köparna just nu) tycks gynna ett mycket litet operativsystem. Kanske det beror på att de har ambitioner till högre utbyte, men det är vad jag har märkt. Så, IMO, är en 30MM OS materiel som ännu inte immun mot en eventuell tjänst RM omvänd split, vilket är det största hotet mot alla skal handlare.

Därför, jag fokuserar på skal med ett OS på 10 mm eller mindre. Enligt 5MM ideal, imho. Mycket små kan vara bra, men bara om de aktier som kan förvärvas genom ett anbud.

Självklart för liten ett OS, och det finns ingen likviditet. Jag kan tänka mig denna typ av OS skulle tvinga en FS inlägg RM. Det kan också ses av vissa som en nackdel. Från vad jag läst, finns det några RM advokater som hävdar att attraktionen att köpa ett skal ingår att förvärva en befintlig aktieägare bas. Så det är ett perfekt OS som inkluderar en befintlig aktieägare bas, men inte så stor för att riskera en omvänd split.

Men bottom line, handlar det om skalet börsvärde.

3) Stora insiderinnehav. Som ett skal köpare, skulle jag vill inte vara jaga aktier på den öppna marknaden. Jag skulle vilja lämna ett bud och förvärva majoriteten i ett företag med en transaktion. Så ett företag där insiders innehar 60% eller mer av OS verkar mer attraktiva, IMO.

4) Rengör. Detta är en uppenbar. Uppdaterad om registreringar och inga kvardröjande lösa ändar. Så många av de bestånd vi handel efter konkurs, men inte alla. Några gick vilande innan de var tvungna att förklara kapitel 11 eller 7.Återigen ser jag på historien om anmälningar, som jag skulle en kreditupplysning. Ett fåtal företag hade aldrig en sena anmälan, och valde att lämna in en 15-12G innan de tvingades i konkurs. De hade inte kvar i ett tillstånd av förnekelse om sin verksamhet framtidsutsikter, utan snarare vinterbonade huset och låste dörren innan de tvingades därifrån, så att säga.Som ett resultat av deras balansräkningar är ganska goda, och de inte urvattnade mycket på sista desperat året, försök att avvärja det oundvikliga.Det finns heller inga giftiga rör finansiärer i bakgrunden och väntar på att skapa problem. När du kontrollerar deras statens SOS, de är inte återkallas, men nuvarande och vilande och när jag doasearch för VD och styrelseledamöter, jag inte hitta skandaler och anklagelser om korruption. Helst skulle företaget aldrig tidigare RM, men en "jungfru skal .. men det är kanske för mycket begärt.

Tyvärr bröt ett fåtal ägare jag har pratat med vill marknadsföra sina skal, men de var kvar efter konkursen, och de inte har medel att komma ikapp med anmälningar. De är brottsligt i bolagsskatt, och med varje år, försämras deras situation. Detta är ytterligare en anledning att hitta företag som gick vilande innan deras rygg var mot väggen. Det krävs pengar för att städa upp huset för att locka köpare.

Företag som passar dessa kriterier är mina nya favoriter, när jag kan hitta dem.Jag säger inte att de andra skal inte köra, eftersom de inte. Jag är bara etablera en ny standard för mina egna inköp.

5) 15-12G anmälningar. Många människor hoppa på ett lager så fort de lämna in en 15-12G, men varför? I mitt sinne, är de företag börjar bara processen att handla sina skal, om de är ens tänka i den riktningen.

Istället, jag tittar på 15-12G filers från några år tillbaka. Hjulen förhandling mala långsamt, så jag tänka mig ett skal kan vara i spel i flera år innan den slutliga pappersarbete in.

6) Tillgänglig ägare. Jag måste veta att styrelsen, senast identifierats i registreringar, är fortfarande tillgänglig via telefon eller mail. Trots allt, om jag inte kan nå dem, hur kunde en interesed köparen kontakta dem? Alltför mysterium lager, som jag kallar "zombies" flyter runt på marknaden.

7) Ränta eller delägare av en erkänd RM advokat. Uppenbarligen är detta en biggie. En 13-G lämnats in av en välkänd RM partner är ett mycket gott tecken på att skalet har granskats av någon som känner verksamheten, och är nu en berörd part försöker att handla det.

Däremot kan en slug grupp av ägare, som bland annat advokater, också bra.Det handlar inte alltid om vad som är det absolut bästa skalet, men ofta om en önskan och ansträngning att marknadsföra skalet. Jag måste föreställa sig att ett skal med problem som ägs av en aggressiv ägare som ofta är en deltagare vid evenemang PIPE finansiering och andra platser där köpare och säljare möts, står en mycket bättre chans att förvärvas än ett som ägs av ren Företagsrapport boyscouts i Maine som låter aldrig sin önskan att sälja vara kända.

Slutligen, innan jag glömmer, det är frågan om handel aktivitet i ett skal lager innan en RM partner hittas. Det verkar finnas två synpunkter på detta.

Vissa RM jurister rekommenderar sina kunder att det finns liten eller ingen handel i deras målgrupp skal innan RM föreslås. Deras filosofi är att aktivitetsnivån och PPS av beståndet bör etablera sig långsamt, efter fusionen, genom ett växande företags IR-kampanj.

Men å andra sidan har jag haft tillfälle att tala ganska utförligt med ett rör finansiär / RM advokat, som öppet berättade för mig att ibland en fast medvetet kommer att "köra" ett skal som de äger, för att bidra till att skapa intresse förskal. Jag antar att detta skulle falla i den kategori av dem som anser att en befintlig aktieägare basen gör ett skal mer attraktiva. När jag tittar på diagrammen av kända RMS som LFZA eller PKTO fanns regelbunden sprutar av aktivitet i månader, ibland år, innan sammanslagningen. Så, tillägger att definitivt tyngd åt argumentet att vi borde spåra skal som ser ut att ha regelbundna körningar och sprutar av aktivitet och ackumulationen.

Han nämnde också att ägaren eller advokater kommer också att använda denna aktivitet för att bidra till att höja vissa fonder att ansöka till samgåendet kostnader.

Finns det utspädning på gång under dessa körningar? Vi kom inte så långt, men som jag har sett många av dessa skal handel, några verkar ha en hel del säljare dyker upp plötsligt. Det kan mycket väl vara före konkursen aktieägarna drar fördel av den likviditet som att komma ur sina stuckholder positioner, eller det kan vara utspädning. Detta kan vara en anledning att gynna skal med en liten AS, helst nära maxade ut. Jag ska erkänna att jag har vuxit lite cynisk om hela denna process, naturligtvis.

Naturligtvis kan vi få en skev intryck på Ihub, som ett par av de granater som har varit aktivt på marknaden här, kan ha haft för många intressenter att arbeta övertid för att göra skalet sexig, imho. Vi vet inte riktigt får se rena "boyscout" ägs skal RM för ofta, utom när de dyker upp på våra skannrar 5000% över en natt.

Visst, jag knackar inte stora spelar ombord skal, som är en del av verkligheten i denna marknad. Men för vissa av dessa bestånd, verkar den bästa delen av körningen normalt äger rum innan RM faktiskt fullbordas. Alltför många drabbas av utspädning och / eller en RS så snart som utbytet av ägarna sker, medan mindre uppmärksammade spelar som EXEG har klättrat stadigt, 400% eller mer, efter RM. WITM, som hade en liten RS Efter sammanslagningen är nu 300% i lite mer än en månad, men de flesta handlare förbisett det. GTRY håller 100% vinster efter tillkännagivandet, och verkar redo för en stadig klättring också.

Så jag antar att det beror på om en näringsidkare är intresserad av en sann RM spela, eller en låg float / drivkraften spela för att handlas mest, inte innehas.Det är inte alltid självklar vid första anblicken vilken som är vilken.

© Copyright 2008 - 2011 OTCaktier - Alla rättigheter reserverade
http://sites.google.com/site/otcaktier/home