Annika Andersson (fd. Salminen) är tillbaka på blues-rockscenen. Med nytt album och sitt nya band, The Boiling Blues Band, är hon mer än redo att ta tillbaka sin plats i musikens värld. Det nya albumet är döpt till ”Reborn” med albumrelease (Vinyl, CD, Spotify, Itunes m.fl.) albumrelease den 5 april 2019 och på releaseturné i Helsingfors, Stockholm, Uppsala och Borlänge.

Lyssna (Spotify): https://open.spotify.com/album/0cRpdUdY4nUaFEkhQ8vwC4?si=HRJqF8WgT_SIr7O-uSG9UQ

På albumet finns allt Annika Andersson samlat på sig under åren; styrka, hårt arbete och ett jävla anamma. Det var inte självklart att Annika skulle tillbaka till scenen. Men när hennes bror Jari skrev en låt till hennes födelsedag, insåg både han och Annika att det är i musikens värld - och på scenen - hon hör hemma. De flesta av låtarna är skrivna av hennes bror Jari (Buck Jones) som själv har en lång och gedigen karriär inom rockabilly. Tillsammans med musiker och producenter i toppklass är albumet inspelat i Park Studion och Studion Dubious med Christoffer Roth och producerat av Gunnar Muvemba Lindström.

Turnéplan: Annika Andersson & The Boiling Blues Band: ”Reborn”
9 April - On the rocks - Helsingfors
11 April - Stampen – Stockholm
12 April – HiJazz Klubb - Uppsala
13 April - House of Blues – Borlänge

- Den här plattan skulle jag vilja spela in på 70- talet men bättre sent än aldrig. Har fått livserfarenhet i min röst som ger djup och nu har jag hittat de mest duktigaste och 70-tals inspirerade musiker i Johan, Morgan och Ola.
Vi i bandet älskar det här gunget och det syns verkligen på scenen. Är såååå glad och nöjd och känner mig redo att möta publiken. Den 9 april påbörjar vi turnéveckan.

- Inspelningen och repen var väldigt lätta med detta gäng, vi spelade in 2 dagar i Psykbunkern och sedan resten några dagar i Dubious. Johan, gitarristen är en riktig virtuos. Hans solon får mig att känna en sann glädje ända i i själen. Morgan verkligen spelar bas och basgången hörs som ett soloinstrument i låtarna och sedan har vi Ola som bara spelar helt perfekt, spännande och med glädje.
Den sista låten på skivan Wild Beasts visar verkligen bredden av BBB och den psykedeliska stilen. Det var grymt att använda rösten på ett helt nytt sätt, och jag är jättenöjd. Musiken och texterna är skrivna av min bror Jari Salminen med undantag av några covers från 70-talet, Mississippi Queen, Rock’n’roll Hootsie Koo. Säger Annika Andersson

Medverkande:
Annika Andersson - sång. Johan Östergård - gitarr. Ola Göransson - trummor. Morgan Korsmoe - bas.
Albumrelease ”Reborn” fredag den 5 april 2019.

Om Annika Andersson: 60- och 70-talet var en intressant tid. Blues gjorde sitt intåg. Annika drogs till musiken så starkt att hon smög sig in på den första Ruisrock-festivalen 1970 när hon bara var 13 år. Annika inledde sin sångkarriär redan vid 14 års ålder som solist för bluesrockbandet Model 73 och det visade sig att hon var en stor talang. Med sin kraftfulla röst och ett eget uttrycksfullt sound gjorde hon avtryck bland fans och kritiker. Annika sjöng i det egna bandet Dead End 5 under 70-talet, och turnerade bland annat med Hurriganes.
På kort tid en av Finlands främsta Bluessångerskor! Annika flyttade från Åbo till Helsingfors och inledde ett treårigt äventyr inom finsk schlager och åkte på turnéer med bl.a. Danny och Freeman. Efter ett tag i schlagerkretsarna packade Annika väskan, flyttade till Sverige, och det blev tyst på musikfronten ett tag. Men - kärleken till blues slocknade aldrig. Den har alltid funnits där och gett styrka i svåra stunder. Annika har bit för bit förberett sin återkomst till musiken… Läs mer via: http://www.annikaanderssonbbb.com

AdHouse

Presskontakt: Rickard Werecki tfn: 0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company. http://www.werecki.com