– Vi arbetar med kontinuitet i hela vår sportverksamhet, och vill fortsätta med det även i A-laget, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs. Vi vill fortsätta på den inslagna vägen, och fortsätta det jobb som påbörjats under de här tre åren. Det är små marginaler idag, men vi längtar efter att ta nästa steg, och vi tror att kontinuitet är rätt väg för att göra det.
– Det är ett otroligt stort, ärofyllt och fantastiskt inspirerande uppdrag, säger Tommy Jonsson. Jag är oerhört glad över att jag fått den här möjligheten, och att jag får den i Brynäs IF.

Tommy Jonsson är 40 år gammal och är inne på sin 18:e säsong som tränare. Förutom tränare i Brynäs IF, har han också varit verksam i Valbo IF och GGIK. I Brynäs IF har han nu varit i totalt 12 säsonger som tränare på olika nivåer i föreningen; två år med Brynäs ungdomsverksamhet, tre år med J18, tre år med J20, ett år med U16 och tre år som assisterande tränare i A-laget.

– Tommy har ett stort Brynäshjärta, och har verkat i föreningen under många år på många olika nivåer. Det känns både naturligt och fruktansvärt roligt att vi kan lyfta upp en egen produkt även på tränarsidan, säger Micke Sundlöv.
– Jag känner en stor glädje att jag får bli huvudtränare just här, där jag varit under så många år, säger Tommy Jonsson. Det känns också oerhört bra att jag får fortsätta tillsammans med de här killarna i A-laget som jag varit med nu under tre år.

Janne Larsson kommer att vara kvar som assisterande tränare, och Brynäs söker nu efter ytterligare en assisterande tränare.
– Vi vill fortsätta arbeta med tre tränare runt A-laget, som är fyra om man räknar in målvaktstränaren, säger Micke Sundlöv. Janne Larsson kommer att vara kvar, och vi söker nu efter en tredje person som kan passa bra in i vår verksamhet.