Almanackan innehåller tolv motiv som är målade av besökare på Peace & Lovefestivalen i Borlänge sommaren 2012. Varje månad är dessutom sponsrad av olika företag för 5 000 kronor per månad.
Almanackan kostar 100 kronor och hela behållningen går till Gävle södra Rotaryklubbs insamling för att, med stöd av Rotary Foundation, bidra med vatten och sanitet till en flickskola på landsbygdsområdet Bandja, Kamerun.
– Det är den flickskola som jag själv har startat för unga flickor och deras små barn och som föreningen Vänner Emellan stödjer, berättar Toinie Rönnholm.
Tidigare har undervisningen bedrivits i en hyrd lokal, men nu har alltså hjälporgansationen Vänner Emellan i Gävle med hjälp av sponsorn Navigio Rekrytering och Ledarskap börjat att bygga en egen skola.
I Kamerun saknar många människor tillgång till rent vatten och sanitet och spädbarnsdödligheten ökar i landet.
– Genom att göra rent vatten och sanitet i en flickskola på landsbygden vill vi bidra till att minska förekomsten av sjukdomar och öka människors kunskap om rent vatten och hygien. Unga flickor får möjlighet till utbildning i stället för att bära vatten, hälsar Toinie.
Skolan i Bandja, Kamerun, beräknas vara klar under våren 2013.

För mer information se: http://www.vanneremellan.org

Vill ni beställa almanackor?
Företag beställer direkt via mail: toinie.ronnholm@yahoo.se privatpersoner kan köpa hos Alternativboden Lyktan på Berggrenska Gården, Gävle.

Tips: Meddela om ni inte hämter ut Almanackorna så kan de säljas till flera och generera mer till projektet.