The Beatles

Revolution Eyewear i USA utvecklar mycket exklusiva glasögon under ett flertal varumärken, märken som Ed Hardy, Affliction och True Religion. Senaste tillskottet till den framgångsrika portföljen är solglasögon under varumärket The Beatles.

Revolution Eyewear blev tillfrågade av Apple Corps att följa upp en idé från Nancy Shevell, som blev den nya fru Paul McCartney i oktober 2011. Hon var den stolta ägaren till ett par Ed Hardy solglasögon och det var hon som läste namnet på tillverkaren på insidan av skalmen och sedan lanserade idén till The Beatles solglasögon. Det ryktas att bolaget Revolution Eyewear ursprungligen var uppkallat efter den berömda sången Revoloution och det sägs att det tog mindre än 2 minuter av diskussion för att besluta om att teckna avtalet sedan Apple Corps kontaktat dem.

Den första serien av solglasögon under The Beatles Eyewear-logotypen är baserad på filmen Yellow Submarine och efterföljande serie på LP:n Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. Denna unika och exklusiva samling debuterar med 10 solglasögon i två färger vardera. Ytterligare serier är planerade för framtiden och varje serie kommer att baseras på ett The Beatles "tema".

Varje par solglasögon från Yellow Submarine-linjen har fått godkännande från Apple Corps styrelse, som inkluderar Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison och Yoko Ono. Den höga standard som Apple Corp kräver för att distribuera och kombinationen med kreativita designer gör dessa solglasögon verkligt unika.

Alla solglasögon kommer med en samtida, modern front. Bilder från filmen är sedan tryckta på insidan av skalmen och för modeller i acetat, på insidan av fronten.
Konstverket är sedan täckt med en högblank finish som ger de färgstarka trycken ett skimrande utseende. På utsidan av skalmarna bär varje modell mer diskreta dekorationer som också anspelar på Yellow Submarine-projektet.

De 10 modellerna är alla moderna, och varierar från den berömda John Lennon-bågen med små runda linser till elegant svart acetat. Samtliga modeller finns i två färger: svart och tortoise (brun).

Solglasögonen tillverkas i en begränsad upplaga. För alla som var där på den tiden är The Beatles solglasögon är ett måste. Och naturligtvis inte bara för dessa människor, utan också för nya beundrare av The Beatles musik!