Subarus resultat i AutoIndex är anmärkningsvärda – inte minst i det att märket placerat sig etta såväl 2007, 2009, 2010 och nu 2011. Subaru lyckades förra året – som första märke någonsin – lägga beslag på förstaplatsen i undersökningens samtliga delmoment. Även årets resultat är historiskt så till vida att inget märke hittills har erövrat titeln tre år i rad. Subaru har gjort ett äkta hat-trick!
Historiskt sett brukar det dessutom vara tätt i toppen, men i årets undersökning finns en tydlig marginal till tvåan. De slumpvis utvalda bilägarna, som representerar ett tvärsnitt av landets bilburna befolkning har fått svara på 130 frågor om sin bil. Underlaget har varit privatpersoner som äger bilar av årsmodellerna 2004-2010.
Resultaten i AutoIndex bygger på fyra delmoment, där bilen som sådan är den viktigaste. Förutom bilen är det även ägarnas omdömen om återförsäljaren och märkesverkstaden som tillsammans med lojaliteten mot varumärket ger den totala placeringen. Resultaten i de olika delmomenten kommer att redovisas löpande under våren av tidningen Vi Bilägare.
– Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över att ha kunnat försvara titeln. De tidigare förstaplatserna har skruvat upp förväntningarna hos alla nya, kräsna Subaru-ägare som bytt sin BMW, Mercedes eller Audi för att också bli Sveriges mest nöjda bilägare. Att vi vann utmärkelsen även i år visar att vi lyckats motsvara dessa förväntningar, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.
För Bilvaruhuset Dahlboms Bil i Gävle är utmärkelsen betydelsefull.
- Vi har väldigt många trogna kunder, som uppskattar både bilmärket och Dahlboms Bil - om man nu törs säga det, säger Christer Dahlbom, VD och säljare. Det blir efter hand allt fler som upptäcker fördelarna med att köra Subaru och det återspeglas ju i AutoIndex!