Vi Bilägare har provkört bilen och ger den bra betyg: ” Första intrycket efter provkörningen är att resultatet blivit förbluffande bra”. Bilen introduceras i Sverige i mars och enligt Vi Bilägare är Torbjörn Lillrund, VD på Subarur Nordic, mest bekymrad över priset: ” Jag ar lite rädd for att vi prissatt den for lågt”.
Den billigaste versionen kostar 219 900 (bensinmotor, 1,6 liter) medan den dyraste med dieselmotor 2,0 liter och Businesspaket kostar cirka 100 000 mer. Men priserna är konkurrenskraftiga jämfört med övriga bilar i klassen, C-segmentet.
Tre motoralternativ erbjuds, förutom de ovan nämnda även en bensinmotor på 2,0 liter. Bensinarna kan man få med sexväxlad manuell eller den steglösa automatlådan Lineartronic. Enligt Vi Bilägare var dieselmotorn betydligt kraftfullare än 1,6-litersmotorn. Tidningen ger extraplus för väghållning, bränsleekonomi och säkerhet, men minus för att automat saknas för den som väljer diesel.
”Resultatet är en praktisk, säker, rymlig och riktigt tittvänlig bil”, enligt Vi Bilägare. De tror också att Subaru XV kan bli deras bästsäljare så småningom!
På Bilvaruhuset Dahlboms Bil, återförsäljare för Subaru i Gästrikland, är VD Christer Dahlbom glad över att snart kunna presentera XV.
- Jag tror också för egen del att Subaru XV kan bli en storsäljare tack vare bra pris och fantastiska prestanda, säger Christer Dahlbom.
Så det är väl bara att planera en liten tripp till Bomhus och testa en XV när den kommer!