Designkonceptet gick under arbetsnamnet "Protren", vilket ska utläsas "professional tool with trendy design". Det råder ändå ingen tvekan om att detta är en äkta Subaru. Den sexkantiga grillen med karakteristisk vinge i kombination med "hökögonstrålkastarna" signalerar släktskapet med de senaste generationerna Subaru-bilar.
XV Concept är lackad i en matt metallic som kallas "Electro Yellowgreen" och stolarna är klädda i silvervitt skinn. En LCD-display mellan de två kombinationsinstrumenten ger föraren information från stereokamerorna i förarassistanssystemet EyeSight.
Specifikationer Subaru XV Concept
Mått: 445x180x162 cm.
Hjulbas: 263,5 cm.
Motor: 4-cyl, 2-liters DOHC Boxermotor.
Transmission: Lineartronic steglös automatlåda, symmetrisk 4-hjulsdrift.
Hjul: 245/45-19.
Helt nya Subaru XV är planerad att lanseras under våren 2012. Kommande XV ersätter ingen av Subarus nuvarande utan kompletterar och breddar det befintliga modellprogrammet. Den som fastnar för konceptet kommer heller inte att bli besviken. Subaru XV får behålla den djärva designen och blir identisk i sin form.
Christer Dahlbom, Bilvarhuset Dahlboms Bil, på plats i Shanghai: - En fantastisk bil med design och detaljer som kommer att göra den till en succé!