Trots att det återstår tre månader av året har 2009 års
försäljningssiffror redan överträffats. Den24 september passerades fjolårets helårsnotering för nyregistrerade Subaru i Sverige.
Månaden innebar också ett nytt ”all-time-high” för Subaru som första någonsin med över 500 registrerade bilarpå en månad. September blev också den nionde raka månaden i år som Subaru överträffade branschens riksgenomsnitt. Hittills i år har Subaru ökat sin försäljning med över 60 procent, medan totalmarknaden ökat drygt 35 procent.
Succén för nya Legacy har gjortSubaru till en betydande spelarei D-segmentet. Legacy är den modell i tjänstebilsklassen som klättrar allra snabbast i statistiken. Hittills i år har det registrerats 2.347nya Legacy, vilket är en ökning med 229,63 procent jämfört med samma period förra
året.
— Lägger vi till vår orderstock – sålda, men inte levererade bilar – har nya Legacy ökat medöver 345 procent. Just nu finns det närmare 1.000svenska bilköpare som väntar på sina nya Subaru-bilar, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.
Christer Dahlbom, VD Bilvaruhuset Dahlboms Bil i Gävle, är återförsäljare för Subaru.
- Vi har också sålt rekordbra i år, hittills totalt cirka 500 nya och begagnade bilar varav cirka 100 nya Subaru, berättar Christer.