Marie har tyvärr på grund av en allvarligare ryggskada som uppkom efter en olycka i slutet på december tagit beslutet att släppa Stora Vall och den fina restaurangen. "En restaurang och fastighet behöver en krögare som har möjlighet att själv arbeta i drift och sköta en fastighet. Dessvärre så gör min skada att jag inte klarar av det i dagsläget. Jag kommer att bli fullt återställd men det kan ta upp till ett år innan jag är helt återställd och jag behöver tänka på mig och min familj i första hand.


Det Marie önskar är en krögare med mycket kärlek och omtanke att ge den fina anrika byggnaden med ambitioner att driva varumärket Stora Vall vidare med service och mat av högsta kvalité. "Självklart vill jag att den nya krögaren som kommer att driva restaurangverksamheten skall få fria händer med sin verksamhet men samtidigt bevara Stora Valls fina namn och varumärke" säger Marie och ler

Stora Vall har idag en trygg kundkrets med blandning av lunchrestaurang med bordsservering, konferenser, möten, minnesstunder, fester av olika slag och de otroligt populära julborden. "2018 slog vi rekord på våra julbord och utökade också med tillstånd för servering på vår övre plan i huset, där vi har tre vackra rum att erbjuda våra gäster".

Marie själv hade tänkt att satsa mycket på sommaren och göra Stora Vall mer till en "sommarrestaurang" med fokus på den fina kultur vi har i Gävle med blandning av konst och musik m.m. "Flera konstnärer har hört av sig och är intresserade av att ställa ut sina verk och en vårmässa med vernissage, utställare och grillfest var planerad till sista april”. Säger Marie

Huset har tyvärr drabbats av mindre vattenskador för tillfället men Marie berättar att den nya hyresvärden som tog över ägandet av fastigheten vid årsskiftet har satt in alla resurser för att stoppa läckagen och nu är det torrt överallt i huset, det är dock lite att fixa med men det ser inte Marie som några problem. "Vi har en trygg och erfaren fastighetsägare så jag är inte alls orolig." säger Marie och ler igen.

Trots att det förstås är mycket tråkigt och känsligt för Marie att släppa sitt skötebarn så är hon trygg med beslutet och att rätt person kommer att kunna göra ett kanonjobb med Stora Vall. ”Jag tror att människor har varit glada att vi gett liv till Stora Vall igen och försäljningen kommer att ske så fort som vi hittar rätt person för Stora Vall” säger Marie med lite sorg i rösten.
Dagens lunch kommer att vara stängd tillsvidare men aktiviteter såsom möten, konferenser, kickoffer och minnesstunder m.m. är möjliga att boka.


Kontakt: Marie Berg, 026-497 96 95, marie@event-partner.se
Apio Event-Partner AB, c/o Stora Vall, Regementsvägen 21, Gävle