– Det här är den första internationella kongressen som Gävle Convention Bureau varit med i ansökan om att få värdskapet för säger Elisabeth Hugg på Gävle CVB. Det visar att Gävle är en attraktiv kongressstad även ur ett internationellt perspektiv. Det har funnits ett starkt engagemang från alla som varit inblandade i processen.

– Att vi är många som samverkar är en framgångsfaktor, både när det gäller att anordna konferenser och kongresser, och att skapa en hållbar trafikutveckling, säger Ingegerd Krantz, processledare för hållbart resande i Gävle kommun.

– Värdskapet för ECOMM 2013 är resultatet av en långsiktig regional satsning på Hållbart resande som startade redan 2001 i Landstingets Gävleborgs regi, säger Christine Sisell, projektledare för Hållbart resande Region Gävleborg. ECOMM kongressen ger ökade möjligheter för alla som arbetar med Hållbart resande inom Gävleborgs län och i Sverige att visa upp sitt arbete och sitt engagemang. Jag är jätteglad och stolt över utnämningen av Gävle som värdstad, avslutar Christine Sisell.

Temat för Gävlekongressen blir “Smart choices require easy access – the challenge of making mobility management a part of every day life”.

Bakom ansökan står Länsstyrelsen Gävleborg, Region Gävleborg och Gävle kommun.
Övriga partners är även Trafikverket, Landstinget Gävleborg, Högskolan i Gävle, Swedbank, Biogas Mitt, Stadsbussarna, Gävle Dala Energikontor, Energimyndigheten, Gävle Energi, Future Position X, Mellansvenska Handelskammaren, Smart City Arena.

http://www.swepomm.se
http://www.epomm.eu/