Kanske är det redan full fart i din karriär, i så fall är det nu du måste passa på att spinna ditt nät av kontakter som allra bäst. I de tider av nedgång som kommer är nätverket ovärderligt. De tjänster som du idag kan hjälpa andra med kommer du att få tillbaka när du själv behöver det. Kanske är du just i början av din verksamhet, ditt företag eller en anställning, i så fall är ett medvetet nätverksbyggande av största vikt. Nästan alla människor har redan någon form av kontaktnät runt sig i form av vänner och familj, tidigare arbetskamrater eller klasskompisar. Var och en av dessa har i sin tur tillgång till egna nätverk som du också kan bli en del av.

Olika nätverk fyller olika funktioner men går också in i varandra. Syftet med dina kontakter avgör vilka av dem som är aktuella eller inte, och vilka nya personer som du ska ta kontakt med. Förutom de informella nätverken finns också mer organiserade former. Det kan vara allt från möten med andra företagare, träffar mellan kommun och näringsliv, organisationer med målet att främja företagande med mera. Se till att hitta de nätverk som passar dig och ditt syfte och som du dessutom tycker är roligt. Föreningar, fester och tillställningar innebär också nya kontakter i ditt nätverk.

Om man tror att nätverksbyggandet går av sig själv så är man lurad. Det kräver medvetna strategier, tid och engagemang både att skapa nya och att behålla tidigare kontakter. Att bygga nätverk handlar om kommunikation, att vara social och att visa att man gör ett bra jobb. Våga ta kontakt med de människor som du tror är intressanta, kom ihåg vad ni pratat om och ta upp tråden igen vid nästa samtal. Var öppen och trevlig, bjud på dig själv men lyssna framför allt in den andra personen. Att bara framhäva sig själv skapar inget förtroende så var inte för påstridig. Introducera dina kontakter för varandra. Att vara generös och i sin tur hjälpa de personer som finns i ens närhet är en viktig del av att bygga nätverk och ger mycket tillbaka på sikt. Håll relationerna levande per mail, telefon och med träffar. Ta inte bara kontakt när du behöver en tjänst, men om du fått hjälp var noggrann med att tacka – och att bjuda igen.

Den som gjort ett gott intryck och framför allt ett bra jobb rekommenderas vidare av sina kunder och på så sätt växer nätverket till nytta för alla parter.

Text: Kristina Hellerstedt Sundin
Bilder: Se Istock/mapp