- Vi har tagit fram en plastkåpa liknande en ryggsäck till en soldriven vattenrenare, berättar Åke Hålén, VD på Forma Plast i Ockelbo. Det var Bengt Skörelid på SolarWave AB i Gävle som arbetar vattenrening över hela världen som är vår uppdragsgivare på den här speciella produkten.

För mer information om produkten se:
http://www.svenskpress.se/articles/view/ny-miljoprodukt-pa-rekordtid

Forma Plast AB i Ockelbo arbetar med vakuumformning, formsprutning och montage av produkter där plast utgör hela eller delar av produkten. Här finner man den riksbekanta Ockelboandan, sprungen ur den kultur som skapade de legendariska båtarna och snöskotrarna från orten, vilket bygger på viljan att se alla uppdrag som möjliga, i egen regi eller genom att samarbeta med varandra.
Kunderna finns representerade i hela Sverige och övriga Skandinavien.

För mer information se: http://www.formaplast.se

SolarWave AB tillverkar och distribuerar ett innovativt, bärbart, solenergibaserade vattenrenings och avsaltningssystem. Systemet drivs av solpanel och kräver ingen extern kraftförsörjning. SolarWaves produkt eliminerar upp till 99,99 % de bakterier som finns i vattnet vilket löser de allvarliga problem med vattenburna sjukdomarna som finns i alla utvecklingsländer. Vattenreningen har en kapacitet på 700 liter i timmen, samtidigt ger systemet tillgång till elektrisk energi för belysning eller andra energibehov.

För mer information om SolarWave AB se:
http://www.solarwave.se