Dagarna innehöll bland mycket annat besök vid Botswanas centralbank där deltagarna i delegationen fick en presentation över landets ekonomiska läge, företagspresentationer för H.M. Kung Carl XVI Gustaf, runda bordet diskussioner om energi infrastruktur och ICT tillsammans med ministeriet för infrastruktur, forskning och teknologi, ministeriet för mineraler, energi och vattenresurser och Botswanas energibolag, möjligheten att besöka The Southern African Development Community (SADC) som har sitt huvudkontor i Botswana och delta på ett seminarium om hållbarhet och investerarmöjligheter. SolarWave passade under dagarna på att visa upp sitt solenergidrivna vattenreningssystem under seminariet om hållbarhet och investerarmöjligheter, samt att demonstrera systemet som i Exportrådets egen fiskdamm.

”Det var intressant att vara med i detta sammanhang och delta i diskussioner om handelsutbyte mellan Sverige och Botswana. Vi har under veckan odlat bra kontakter med både ministerier och näringsliv i Botswana, det svenska näringslivet och svenska organisationer som främjar svensk export.” säger Gary Etholén CFO på SolarWave AB.
För SolarWave har besöket till Botswana varit mycket positivt, fler potentiella distributörer har identifierats, en vidare diskussion fortsätter för att människor i Botswana ska kunna erbjudas SolarWaves unika systemlösningar i form av soldrivna vattenreningsanläggningar. SolarWave kommer troligen resa tillbaka till landet inom två månader för att bygga vidare på de inledande samarbetena.

SolarWave AB startades 2009 och tillverkar och distribuerar ett innovativt, bärbart, solenergibaserade vattenrenings och avsaltningssystem. Systemen drivs av solpaneler och kräver ingen extern kraftförsörjning. SolarWave´s produkt eliminerar upp till 99,99 % de bakterier som finns i vattnet vilket löser de allvarliga problem med vattenburna sjukdomarna som finns i alla utvecklingsländer.


Kontakt:
Gary Etholén, CFO SolarWave AB
gary@solarwave.se
0735078830