Sedan 2009 har Svenska Supporterlaget arbetat för att lyfta fram det positiva kring fotbollskulturen i Sverige och kämpat för att eliminera våld och kriminalitet.
- Läktarkulturen och säkerheten kring fotbollen är en högst aktuell fråga. Vi ser Supporterlaget som en väldigt viktig del i arbetet med att återskapa en positiv anda på arenan och bygga upp förtroendet bland alla fotbollsfans. Och det är rörande vilket engagemang vi ser hos alla supportrar, klubbar och sponsorer. Tillsammans kan vi klara det här, säger Tommy Theorin, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll.
Svenska Spel har varit samarbetspartner till projektet sedan 2009 och ser det som en viktig del i sin fotbollssatsning:
- Svensk fotboll är viktig för oss och vi tänker fortsätta stötta den i både med- och motgångar. Vi vill bidra till en positiv fotbollsupplevelse och vi är övertygade om att det här initiativet är en viktig del i det, säger Johan Lindvall, sponsringschef på Svenska Spel.
Nu är det dags att utse 2011 års supporterlag. De allsvenska fotbollsklubbarna har handplockat två kandidater och nu är det upp till svenska folket att rösta fram de slutgiltiga vinnarna. Laget har 16 platser, en för varje klubb. Från Gefle IF:s sida tävlar:
ERIK LINDERDAHL - superlojal supporter som inte missar en match. Drömmer om säkrare arenor fria från våld och rädsla - alla ska känna sig välkomna.
PER LINDERDAHL - följer laget i med och motgång och ställer alltid upp med ett par extra händer när supporterklubben behöver hjälp. Är lycklig över den positiva utvecklingen av läktarkulturen i Gävle och önskar att den fortsätter att växa.
I samband med matchen Gefle IF - BK Häcken på Strömvallen kl. 14.00 på söndag mottar Erik och Per diplom för sitt engagemang som supportrar och nomineringen till Svenska Supporterlaget. Diplomutdelnngen äger rum just innan avspark.
Röstningen sker på http://www.supporterlaget.se och är öppen till den 27:e september. De slutgiltiga vinnarna presenteras kort därefter. För vinnarna väntar, förutom en säsong av helhjärtat supporterskap, en resa till Fotbollsgalan i Globen den 7:e november där de får ta emot en check på 10 000 kronor. På supporterlaget.se presenteras initiativet närmare och de nominerade från alla sexton klubbarna.
Gefle IF spelade oavgjort mot Häcken och tog första poängen på länge, grattis!