– Det känns jättebra att få hem Sebastian till Gävle och till Brynäs IF, efter hans fem år i exil, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF. Han är en spelare med ruskigt bra karaktär, ett stort hockeyhjärta, och en kille som verkligen vill vinna.

Sebastian Enterfeldt (176/82), är född 1988, och kommer ursprungligen från Valbo i Gävle. Hans moderklubb är Valbo HC, och han kom till Brynäs IF som U16-spelare, säsongen 03/04. Han gick sedan i Brynäs hockeygymnasium, och spelade med Brynäs J18 och Brynäs J20. Totalt blev det sju elitseriematcher med A-laget innan han fortsatte sin hockeykarriär i Almtuna IS. Efter tre år i Almtuna, blev det två år i Luleå, och nu kommer alltså Sebastian tillbaka till den klubb där han fostrats.
– Det känns verkligen jättekul att han har bestämt sig för att flytta hem, och komma tillbaka till Brynäs IF, säger Tommy Jonsson, tränare. Jag hade förmånen att jobba med honom när jag var juniortränare, och sedan har jag följt honom noga på hans resa. Sebbe är en mycket ödmjuk och lojal lagspelare som alltid ger sitt yttersta, och han har utvecklats enormt de senaste åren. Han kommer att bli en viktig förstärkning i vårt lagbygge inför nästa säsong.

Sebastian Enterfeldt är en hårt arbetande forward, med stort hjärta för laget, och som ger allt i varje match. Han är en tvåvägsspelare som läser spelet bra och som är defensivt skicklig. Den här säsongen har han gjort 26 poäng (10+16) på 50 spelade matcher i Luleå.
– Det känns riktigt kul, säger Sebastian Enterfeldt. Brynäs visade intresse för mig tidigt, och hela klubben är inne i en positiv trend just nu. Det känns riktigt bra att vara tillbaka hemma, och det blir väldigt inspirerande att vara med och bygga vidare på den bedrift laget gjort den här säsongen.


För ytterligare information, kontakta Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF, på tel. 0736-33 33 47