Det finns tre typer av mentaliteter i världen. Fattiga, medelklass och rika. Jag vill påstå att det sitter i det undermedvetna, hårt präglat av personerna närmast. Vi ärver mycket av våra föräldrar, så även vårt sätt att se på pengar. De fattiga tänker att systemet tar hand om dem. Skyddsnätet är deras försörjare. Medelklassen går i skolan, skaffar sig ett jobb, lever under sina tillgångar och hoppas att deras pensionssparande ska finnas kvar när deras tur kommit. Här finns den största delen av dålig skuld, uppbunden i huslån och krediter.
De rika ser till att skaffa tillgångar, skapa passiva inkomster och låter pengar jobba åt dem. De har en annan syn på pengar. För dem är pengar en arbetstagare som gärna jobbar. De vill inte sitta fast på ett sparkonto och se sin avkastning bli uppäten av inflation. De rika har ett nätverk med likasinnade som håller dem på en hög nivå. Experter inom varje område, som skatteplanering, placering, fastigheter och coachning på personliga planet.
Vilket arv vill du ge dina barn och kommande generationer?
Dina mönster och vanor präglar dina efterkommande. Det finns alltid möjlighet att styra om skeppet. Det kommer att kräva energi och tid. Det kommer betyda uppoffringar och utmaningar.
”Jag kan flyga, jag är inte rädd”, lyder en replik från filmen Sällskapsresan. Dina nya vänner hjälper dig hålla höjd genom att blåsa under dina vingar.
Din största fiende är din rädsla! Misslyckandet är otäckt och samtidigt din läromästare. Bygg starka fundament för din framgång. Det börjar med dig. Självstudier är ett verktyg att öka dina kunskaper om dig själv och dina styrkor. De modiga är få till antalet och belöningen som väntar är överflöd.