Visst finns det mode och trender för ryttare och hästar även om ridsporten precis som golf och tennis är väldigt tradionsfylld. Ridning ställer hårda krav på kvalitet. Kläderna och utrustningen ska hålla för hårt slitage och mycket användning. Sen får det gärna vara snyggt också. Käderna ska nödvändigtvis inte bara "galoppera" utan även kunna användas på fritiden.

Just nu gäller märken som Pikeur, Kingsland, Musto, Equiline och såklart årets största nyhet - Tretorn ridstövel - ny fräck design med komforten som en ridstövel men mer praktisk som en gummistövel. Tretorn har tagit fram ridstövlarna i samarbete med svensk ridsports affisch-namn nummer ett Malin Baryard. Ridstöveln finns i två modeller, Advance, stövel med snörning som kan ställas in så den passar allas benvidder. Den andra modellen heter Comfort, är lite enklare med en resår vid dragkedjan. Tretorn har även tagit fram en ridsko och shortchaps. Alla i samma roliga design. Ridstövlarna är så populära att tillverkarna inte hinner få fram nya stövlar men leveranser är säkrade lagom till julhandeln i december.

Ryttarstugan drivs av Christina och Gunilla Elson. De har en butik i Tolvfors, Gävle och en butik vid Högbo Ridklubb i Sandviken. De brukar även finnas på plats vid ett antal tävlingar i Gävle med omnejd. Ryttarstugan säljer allt inom ridsport och foder. Gunilla Elson är diplomerad sadelinprovare varför sadlar är något av en specialitet.

Sammanfattningsvis blev VIP-kvällen mycket lyckad och gästerna hoppades på fler liknande arrangemang. Vi kan redan nu avslöja att Ryttarstugan till våren planerar en utökad kundkväll med bl a mode- och leverantörsvisningar.