Men vi börjar från början. Reyner Harris växte upp på Kuba och studerade till civilingenjör i det forna Sovjetunionen, men på grund av den politiska situationen på Kuba beslöt han sig 1993 för att lämna landet. Vid mellanlandning på Arlanda hoppade han av och sökte asyl. Reyner blev kvar i Stockholm och hamnade på flyktingmottagning. Det var vinter och kallt så Reyner bad att få komma till Sandviken i stället för Norrbotten, som hade förslagits. Efter en tid i Sandviken annonserade Reyner i Annonsbladet och erbjöd hemservice till privatpersoner. Ingrid och Helge Backlund hörde av sig eftersom de behövde hjälp med skötseln av sitt hus. Efter ett tag erbjöd de Reyner att bo i en stuga på tomten. Ingrid hjälpte Reyner med svenskan så att han redan efter tre månader kunde göra sig förstådd och de är fortfarande vänner och träffas så ofta de kan tillsammans med Reyners sambo Carina, som han träffade på Ericsson.
Efter utbildning bland annat i Uppsala fick Reyner jobb på Ericsson i Gävle, men 2002 fick han sluta på grund av nedskärningarna. Tillsammans med några kollegor från Ericsson blev det sen projektanställning på Gävle kommun där gruppen genomförde en mycket uppskattad genomgång av IT-hanteringen. Därefter fick Reyner jobb som spansklärare på friskolan i Älvboda och ganska snart startade han ett företag som bisyssla. En bisyssla som blivit mer och mer en huvudsyssla och i februari i år öppnade Reyner Harris sin butik i Läkarhuset, precis vid busshållplatsen.
- Det är en härlig känsla att öppna dörren på morgonen och sedan få syssla med det som blivit mitt största intresse, säger Reyner Harris. Det är också en fin känsla när man märker att kunderna fått den hjälp de önskar sig – och helst lite till!
När GestrikeMagasinet är på besök kommer en jämn ström av människor som behöver hjälp med sina tekniska prylar, till och med kamera, som tappats i gatan, tar Reyner hand om.
Vad är det som man bör tänka på när det gäller datorn?
- Man skall tänka på att den precis som bilarna behöver regelbunden översyn och rengöring, säger Reyner Harris. Datorns fläkt suger in luft för kylningen och då följer det med dammpartiklar som måste städas ur, men det måste göras försiktigt så att man inte skadar datorn.
Har datorn börjat bli trög så behöver den också optimeras så att man kan fortsätta att surfa med oförminskad hastighet! Reyner Harris på Digitalspecialisten väntar på att få ta hand om den!