Reglerna har ändrats-har du?

Vi är vanemänniskor. För protokoll vad du gör under en vecka och du ska se ditt mönster. Det är ganska häpnadsväckande. Samma rutiner och göromål vecka ut och år in. Är det konstigt att vi alltid får samma resultat? Albert Einstein sa att: ”Bara idioter gör samma saker och förväntar sig nya resultat.”
Då är de flesta av oss idioter. Vi vill ha förändring i vårt liv. Det kan vara viktförändring, högre lön,nytt boende, snällare barn, bättre hälsa eller mer romantisk partner. Hur kommer det sig att vi har så svårt att göra nya saker, det vill säga tänka utanför vår bekvämlighet och trygghet?

Det tar kraft och energi. Vad ska grannarna och mina vänner säga? Två vanliga ursäkter. Det viktiga är att verkligen känna att du vill ha en förändring. Hämta kraft ur litteratur och inspirerande personer. Det är ditt liv och ingen annans. Jag är övertygad att dina verkliga vänner uppskattar dig för den du verkligen är. Din förändring unnas dig.

Många gånger ändras förutsättningarna omkring dig. Det kan vara förändring i inkomst, familjekonstellationen, hälsan eller samhällets lagar och regler. Handen på hjärtat, tittar vi på alla trafikskyltar varenda gång vi åker samma väg till jobbet? Hastigheten kan ju ha ändrats med tio km/tim. Och fastän vi har en belastning på hälsan ”unnar” vi oss den där sötsaken. Lagom av allt ska visst alltid fungera, tror vi.
Träna dig att anpassa till nya förhållanden och du kommer att upptäcka din egen självständighet. Var öppen för signaler och ta det som en möjlighet istället för ett problem.
”En smart person löser problem medan en vis person undviker det”
Tro och hopp är inga strategier. Kärlek till dig själv är grunden. Bygg därifrån en strategi för dina mål.