Kortfilmskursen tar fasta på kortfilmens berättarmöjligheter. Deltagarna skriver minst ett kortfilmsmanus under kurstiden.
Återkommande gästlärare är Oscarsnominerade Mats-Olof Olsson vars kortfilm "Min morbror tyckte mycket om gult" blev prisbelönad på Berlin Film Festival 2008.
Filmkursen är en distanskurs som löper över en termin med fyra helgträffar på skolan. När gruppen inte träffas, sysslar deltagarna med individuella arbetsuppgifter och får lärarcoachning via Internet.

Kursen i stand-up-comedy vänder sig till den som brinner för att bli ståuppkomiker.
Kursen är ettårig och gruppen träffas både i verkliga livet och på Internet.
När man träffas, cirka en gång i månaden, blir det lite teorisnack, och mycket eget skrivande under handledning. Många av träffarna kommer dessutom att erbjuda tillfällen att stå på scen inför publik.
Ett par gånger under hösten och ett par gånger under våren dyker Kristoffer Appelquist och Fredrik Andersson upp som gästlärare.

Kristoffer är komiker knuten till ”Parlamentet” i TV4 under hösten, och sitter i ”Parlamentets” panel.
Fredrik Andersson skriver skämt åt samma show.

Under de snart 100 år som Västerbergs Folkhögskola har bedrivit sin verksamhet, har ett av huvuduppdragen varit att ge alla människor modet och verktygen, för att uttrycka sina åsikter och föra fram sina budskap.
I takt med att nya uttrycksmedel utvecklas och att alternativa utbildningsformer efterfrågas, har denna gren av vidareutveckling av Västerbergs skrivarlinje vuxit fram berättar, Helene Rådberg, handledare för filmmanuskursen.
– Vi som folkbildningspedagoger måste hela tiden vara beredda att utveckla vårt kursutbud, fortsätter komikern Hans Carstensen, handledare för stand-up-comedy kursen.

Ta gärna kontakt med Pia Johansson för mer information.
0290-340 40
pia.johansson@lg.se
http://www.lg.se/vasterberg