Bakom podcasten Lester står gruppen Kulturvarietén och nu tar de humorn till Kajskjul 8´s Sommarbistro. Premiär blir det den 29 juni och spelas fredagar fram till den 10 augusti. Under hela sommaren bjuder programledaren Lester Hjerdt in gäster såsom Glenn Hysén, Peter Wahlbeck, Carina Lidbom, Pipistrello, Ulf Wagner mfl.

I podden ”Lester” har Glenn Hysén testat allt från björngropsplankning i Borås till base jump från Mölndals bro. Anders ”Pipistrello” Rönnefors har bevakat evenemang som amatör-sm i motorsågsjonglering och lejonrusning på Linnégatan. Och krögaren Ulf Wagner tipsar om baconlindad sparris som vegetariskt alternativ på grillen.

– Dom här gubbarna är alldeles galna. På ett bra sätt. I början var jag med nån gång ibland och nu nästan jämt. En jul var jag julvärd ute i skogen och kapade bondens gran och blev jagad av ett helt jävla jaktlag, säger Glenn Hysén.

Lester har en stark Göteborgsprägel och humorn är starkt influerad av Galenskaparna & After Shave, Kurt Olsson och radioprogrammet Rally. Allt är manusbaserat och i varje poddavsnitt gästar Glenn Hysén, Anders ”Pipistrello” Rönnefors från Mix Megapol Göteborg och Ulf Wagner samt ytterligare någon gäst som överraskar.

Spelas exklusivt på Kajskjul 8´s Sommarbistro varje fredag under 7 veckor. Fri entré.
Speldatum: 29/6 Pipistrello, 6/7 t.b.a, 13/7 Glenn Hysén, 20/7 Peter Wahlbeck, 27/7 t.b.a, 3/8 Carina Lidbom och 10/8 Ulf Wagner.

Bakom Lester står gruppen Kulturvarietén med Markus Qvist i spetsen som kreativ direktör och manusförfattare. Det är också Markus som gestaltar programledaren Lester Hjerdt.

Om Podcasten ”Lester”: Sänds direkt från det fiktiva Gullans café på Kungstorget i Göteborg med programledare Lester Hjerdt vid rodret. Programmet har tidigare sänts i Humorhimlen Lab i P3 och Radio 88 Partille och sänds nu på fredagar i Radio pE20 91,4.

Lyssna på ”Lester”: http://humorsverige.se/humorpodden/humorpodden/

Utvalda inslag ur Lester podcast nedan:
"Apanageradion" – senaste avsnittet med Glenn Hysén, Pipistrello och Ulf Wagner
http://humorsverige.se/humorpodden/2018/04/28/lester33/

"Norsk hummer i Sveriges Lesterkock" med Ulf Wagner
https://www.youtube.com/watch?v=sOAdsGdfLqg

”Elchocksintervju med Glenn Hysén”
https://www.youtube.com/watch?v=BK--7KZpL1o&t=217s

Lester på webben:
Instagram: https://www.instagram.com/lesterpodcast
Facebook: https://www.facebook.com/lesterpodd
Hemsida: http://www.kulturvarieten.se

Om Kajskjul 8: Är en intim scen för storslagen underhållning. Genom åren har en rad av våra mest folkkära artister stått på scen, bland annat Petra Mede, Mia Skäringer, Tommy Körberg, Jerry Williams, After shave och Anders Eriksson samt Stefan Andersson. Såväl publiken som artisterna uppskattar den personliga atmosfären som präglar Kajskjul 8.
Läs mer via http://www.kajskjul8.se

KAJSKJUL 8

Presskontakt: Rickard Werecki pr@werecki.com tfn:0707178008 Werecki Promotion Company

Läs mer http://www.werecki.com