– Det är mycket roligt att få hit en killa av Paulos kaliber, säger arrangören Nalle Rydstrand. Han är ju en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare och symboliserar ju kraften i att både våga och vinna. Utifrån temat ungdom och framtid kommer han att berätta om bland annat om attityder och mental inställning.

Paolo är en fighter som gått från utanförskap och kriminalitet till elitutövare i Taekwondo och kickboxning samt flerfaldig proffsboxningsmästare. Idag har Paolo lagt handskarna på hyllan men fightas fortfarande hårt varje dag. Han skriver kok- och träningsböcker samt jobbar omväxlande som programledare på TV, företagare, moderator och föreläsare som även talar om bantningens mirakelkurer, fåfänga, balans i live, naturligtvis också om boxning men även svenskhet och utanförskap.

Paolo Roberto har alltid haft ett starkt intresse för samhällsfrågor och särskilt för de medborgare som har det mindre väl förspänt. Med sin brokiga bakgrund och sitt frejdiga humör håller Paolo sina åhörare fängslade och han är aldrig rädd att om så önskas ge sig in i diskussioner om de mest skiftande ämnen.

För mer information om effect+dagen se:
http://www.effectplus.se/aktiviteter/aktivitet-2.aspx