När NyföretagarCentrum Gästrikland och dess moderorganisation Jobs and Society NyföretagarCentrum med samarbetspartners öppnade dörrarna till Café Starta Eget på Gävle Stadsbibliotek i måndags hade många företagsamma Gästrikar redan samlats.

När kampanjledaren Mats Evergren, Jobs and Socity NyföretagarCentrum, kallade upp alla specialaister på podiet för presentation var lokalerna fyllda till sista plats!

Att det var första gången Nationella Nyföretagarveckan, V 17, kom till Gästrikland med Café Starta Eget - Sveriges mest omfattande inspirations och informationskampanj för att få fler att Ta Steget Till Eget märktes tydligt då förväntningarna var högt ställda.

Utöver alla samlade specialisters kompetens och erfarenheter, erbjöds besökaren speedmentoring. Harry Goldman, Verkställande ledamot Jobs and Society NyföretagarCentrum, intervjuade Erika Strandell om hennes resa som företagare, ett inslag som var mycket uppskattat av besökarna. Erika delade också med sig av sina råd till de blivande företagarna.

Den som är intresserad av av starta eget inom vård och omsorg erbjöds möjligheter att diskutera sina tankar och idéer med Elisabet Nachman, Nationell samordnare av vård och omsorgsföretagande Jobs and Society NyföretagarCentrum.

NyföretagarCentrum Gästrikland har, genom Jobs and Society och Praktikertjänst, utbildat rådgivare till specialister på rådgivning för blivande vård och omsorgsföretagare.

Årets UF företagare Gävleborgs län, Wireless Connections, berättade för besökarna om vad det innebär att driva UF företag och den utmärkelse de erhållit.

Genom mötet mellan besökarnas tankar, drömmar och konkreta planer på att starta eget företag och de samlade specialaisternas råd föddes fler och nya tankar, drömmar och konkreta affärsidéer. Nya, oförutsedda kontakter knöts mellan beökare vilket leder till nya affärsmöjligheter, kreativa processer startas, fler möjligheter skapas. Nationella Nyföretagarveckan, V 17, och Café Starta Eget är en unik mötesplats för inspiration.

Till ett Café hör givetvis fika, den "mänskliga kafferoboten" Johan Tamm som gick runt bland besökarna och serverade kaffe ur sin tub på ryggen utgjorde ett mycket uppskattat inslag i Café Starta Eget, liksom de goda bakelserna - givetvis kostnadsfritt.

När det var dags att stänga Caféet för den här gången var det många besökare som lämnade lokalerna med en positiv känsla av att "jag kan också" och nyvunnen inspiration.

Nationella Nyföretagarveckan, V 17, och Café Starta Eget på Gävle Stadsbibliotek sammanfattas bäst med - succé!

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande skapare av nya livskraftiga företag!

NyföretagarCentrum Gästriklands moderorganisation Svenska Jobs and Society NyföretagarCentrum startar och ger support till NyföretagarCentrum, ger ut Allt Om Eget Företag, arrangerar mässan Eget Företag, driver nyföretagarkampanjen, V 17, "Startbanan" för anställda/varslade som vill starta eget, seminarier under Almedalsveckan och mentorprogram. NyföretagarCentrum finns i cirka 200 kommuner.

Varje år får 15 000 personer personlig rådgivning på ett lokalt NyföretagarCentrum. Två tredjedelar av dem startar företag. Tre år efter start är 80 % aktiva, mindre än en procent har gått i konkurs, vilket gör rådgivningen unikt framgångsrik. Rådgivningen är kostnadsfri, konfidentiell och objektiv. Den finansieras i huvudsak av lokalt näringsliv. Mer information på http://www.nyforetagarcentrum.se