När NyföretagarCentrum Gästrikland och moderorganisationen Jobs and Society NyföretagarCentrum med samarbetspartners inledde årets upplaga av Nationella Nyföretagarveckan, V 17, på Gävle Stadsbibliotek hade ett stort antal företagsamma Gästrikar mött upp redan innan dörrarna till Café Starta Eget öppnats officiellt.

När kampanjledaren Mats Evergren, Jobs and Society, kallade upp de samlade specialisterna på podiet för att presentera dessa för de förväntansfulla besökarna var lokalerna fyllda till bredden. Händelsen är det mest omfattande inspirations och informationsarrangemanget för blivande företagare i Gästrikland hittills, då det är första gången Nationella Nyföretagarveckan, V 17, kommer till landskapet.

Utöver att diskutera med de församlade specialisterna erbjöds besökaren möjlighet att träffa erfarna mentorer i speedmentoring, diskutera avregleringen av vård och omsorg och de unika möjligheter att starta företag som det medför med Elisabet Nachman, Nationell samordnare för vårdföretagande Jobs and Society NyföretagarCentrum.

NyföretagarCentrum Gästrikland har, i samarbete med Jobs and Society NyföretagarCentrum och Parktikertjänst, utbildat rådgivare till specialister på rådgivning till blivande vård och omsorgsföretagare.

Besökaren fick ta del av Erika Strandells resa som företagare, och hennes råd till de församlade besökarna, vilket var mycket uppskattat.

Årets UF företagare i Gävleborgs län, Wireless Connections, berättade om sitt företagande och den utmärkelse de fått.

Genom mötet mellan individer med tankar, drömmar och konkreta planer på att starta eget företag och det stora antalet specialister samlade på ett och samma ställe, föddes ännu fler tankar, drömmar och konkreta planer på att starta eget företag. Känslan av att "jag kan också" genomsyrade många besökare.

Till ett Starta Eget Café hör ju givetvis fika. Den "mänskliga kafferoboten" Johan Tamm med sin kaffetub på ryggen och de goda bakelserna - givetvis kostnadsfritt! bidrog positivt till arrangemangets Caféinramning.

Inledningen av Nationella Nyföretagarveckan, V 17, och Café Starta Eget på Gävle Stadsbibliotek sammanfattas bäst med; succé!

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande skapare av nya livskraftiga företag!

Det finns ca 90 NyföretagarCentrum i landet, verksamheten omfattar ca 200 kommuner. Varje år får 15 000 unika individer rådgivning genom NyföretagarCentrum. 10 000 av dessa startar företag, tre år efter start är 80 % aktiva. Mindre än en procent (0,67 %) har gått i konkurs. Kostnaden för NyföretagarCentrums medverkan till starten av ett nytt företag är mindre än 10 000 kr. Nästan var femte företag som startas i Sverige gör det med hjälp av NyföretagarCentrum. 5000 individer är engagarade i NyföretagarCentrums verksamhet.

Utöver kostnadsfri, konfidentiell och kostnadsfri rådgivning, erbjuder Jobs and Society NyföretagarCentrum mentorprogram, Startbanan; ett riktat erbjudande till organisationer i strukturomvandling/varsel affärsnätverk, ger ut inspirationsmagasinet Allt Om Eget Företag, arrangerar nordens största mässa för blivande och småföretagare, mässan Eget Företag. Jobs and Society NyföretagarCentrum producerar Nyföretagarbarometern, arrangerar seminarier under Almedalsveckan och den mest omfattande kampanjen i Sverige för att få fler att Ta Steget Till Eget, Nationella Nyföretagarveckan, V 17, m.m.