När NyföretagarCentrum Gästrikland och dess moderorganisation Jobs and Society NyföretagarCentrum med samarbetspartners invigde årets Nationella Nyföretagarvecka, V 17, med Café Starta Eget på Gävle stadsbibliotek var det drygt 200 personer som tog tillfället i akt att diskutera nyföretagande med ett antal av landets främsta specialister inom området.

Utöver all denna samlade specialistkompetens på ett och samma ställe erbjöd NyföretagarCentrum Gästrikland besökaren att delta i speedmentoring, diskutera företagande inom vård och omsorg med Jobs and Societys nationellt ansvariga Elisabet Nachman, NyföretagarCentrum Gästrikland har, i samarbete med Jobs and Society och Parktikertjänst utbildade specialister för rådgivning till blivande vård och omsorgsföretagare.

Besökaren fick också möjlighet att lyssna till Erika Strandells berättelse om sin resa som företagare. Årets UF företagare i länet, Wireless Connections, berättade om sitt företagande och den umärkelse de fått.

Ett bejublat inslag i den gemytliga atmosfären utgjorde "den levande kafferoboten" Johan Tamm som serverade besökaren kaffe ur ett slags tub som han bar på ryggen.

Den mest omfattande inspirations och informationsaktiviteten för blivande företagare hittills i Gästrikland kan avslutningsvis bäst sammanfattas med ordet succé!

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande skapare av nya företag! Varje år får ca 15 000 unika individer rådgivning från något av de ca 90 NyföretagarCentrum som finns i landet för närvarande. tre år efter start är 80 % aktiva, mindre än en procent (0,67 %) har gått i konkurs. Nästan var femte företag som startas i Sverige, gör det med stöd av NyföretagarCentrums rådgivning. Ca 5000 individer är engagrede i NyföretagarCentrums verksmhet. Verksamheten omfattar ca 200 kommuner.

Utöver den kostnadsfria, konfidentiella, objektiva rådginingen, erbjuder NyföretagarCentrum Startbanan för organisationer i strukturomvandling/varslade. NyföretagarCentrum arrangerar Sveriges mest omfattande kampanj för att få fler att Ta Steget Till Eget, Nyföretagarveckan, V 17, erbjuder mentorprogram, ger ut inspirationsmagasinet Allt Om Eget Företag, arrangerar nordens största mässa för ny-och småföretagare, mässan Eget Företag, producerar Nyföretagarbarometern, arrangerar seminarier under Almedalsveckan, m.m.