Lagen om anställningsskydd har varit omdiskuterad med å ena sidan företagarnas åsikter och fackens å den andra sidan. Företagarnas kritik innebär i huvudsak att lagen sätter käppar i hjulet för många företag som vill anställa genom att vara av alltför oflexibel.

Regeringen har nu lagt en proposition med förslag till ändringar i lagen om anställningsskydd. Ändringarna föreslås träda i kraft dels den 1 juli 2007 och dels den 1 januari 2008. Riksdagen kommer att behandla propositionen den 31 maj 2007.

Enligt det nya förslaget kommer fyra former av visstidsanställning att finnas; fri visstidsanställning, vikariat, säsongsarbete och visstidsanställning för den som fyllt 67 år. Möjligheten att visstidsanställa en person förlängs till två år från dagens tolv månader. Under de två åren finns ingen tidsbegränsning. Gränsen för när en vikarie senast ska erbjudas en tillsvidareanställning ändras från tre till två år. Slutligen tas den så kallade 45-årsregeln bort som i turordningsreglerna ger en anställd över 45 år möjlighet att tillgodoräkna sig dubbelt så lång anställningstid vid en uppsägning.

Kritikerna menar att lagen om anställningsskydd är på väg att bli tandlös. Allt fler företag kommer exempelvis inte att behöva tillsvidareanställa någon personal i och med att tiden för visstidsanställning förlängs till två år. Det innebär i sin tur att allt större del av arbetskraften kan komma att stå utan tillsvidareanställning och istället enbart ha tillfälliga arbeten.

Det finns också kritiker som menar att de föreslagna förändringarna visserligen är ett steg på vägen men att ännu mer behöver göras. Företagare menar att reglerna kring uppsägning gör att många företag undviker att anställa. Om man vill ha en arbetsmarknad med rörlighet och som skapar förutsättningar för yngre arbetskraft måste turordningsreglerna förändras.

Även när det gäller provanställning anser företagen att förändringar bör ske. En provanställning är en anställning som efter prövotiden ska övergå i en tillsvidareanställning. Idag är provanställningen högst sex månader men den borde förlängas. Anledningen är att det oftast tar längre tid att lära upp en person i ett yrke och en längre provanställning skulle ge även småföretagen en större möjlighet att hitta rätt arbetskraft.