La Poterie importerar och säljer keramik från bl a Portugal och Italien, både i den egna butiken på Hantverkargatan öster om järnvägen, och via egna försäljare runt om i landet. Men det hela hade kunnat tagit ett slut med förskräckelse när hela lagret förstördes i en brand i början av juni förra året.
- Känslan när vi stod där och såg allt förstöras av lågorna, när vi hör hur keramiken krossas av hettan och trycket från brandmännens vattenbesprutning, vi kastar in handduken, berättar Lennart Pettersson.
Hela lagret var förstört i mordbranden, varken höst- eller julförsäljning i sikte på grund av leveranstiderna, läget var kritiskt för La Poterie. Men tack vare stödet från Länsförsäkringar beslutade sig Lennart och Åsa för att ta nya tag. Idag är en ny kollektion på plats och försäljningen tar fart igen.
- Efter en genomgång med försäkringsbolaget fick vi åter upp hoppet och kunde börja planera för en framtid, vilket vi helt och hållet kan tacka vår skadereglerares skickliga och förstående agerande för, säger Åsa Friskman. Vi skulle inte låta en pyroman få förstöra våra liv!
Ny, färgglad keramik är på plats och kunderna har hittat tillbaka. Lennart och Åsa är fulla av tillförsikt och har stora förväntningar på det delvis nya sortimentet. Man måste önska lycka till inför en sådan envishet och entreprenöranda?