För barnfamiljer innebär det att man slipper packa in barnen i en varm bil och åka till ett badhus eller strand och trängas utan det räcker med att gå ut i trädgården och bada tillsammans.
Enligt en ny undersökning från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap så har under perioden 1998-2007 106 barn i åldern upp till 17 år drunknat. Den vanligaste dödsorsaken, vart 5:e barn, är drunkning i dammar, pooler eller vattendrag nära hemmet. Dock inte i den egna trädgården utan i grannens eller i den nära omgivningen. Även om det är en försvinnande liten andel av det totala antalet barn som badar som råkar illa ut så är varje enskild olycka med dödlig utgång en för mycket.
Nordiska Kvalitetspooler AB är generalagent för världens ledande glasfiberpooltillverkare San Juan glasfiberpooler från USA. San Juan har alltsedan starten 1958 värnat säkerheten runt poolen mycket högt och nu inför vi med omedelbar verkan även i Sverige att alla glasfiberpooler från San Juan skall levereras med ett säkerhetsöverdrag till glasfiberpoolen på den Nordiska Marknaden.
- För oss på Nordiska Kvalitetspooler är säkerhet A och O. San Juan har värnat både kvalitet och säkerhet alltsedan starten 1958, vilket innebär att det är naturligt för oss att med omedelbar verkan leverera alla glasfiberpooler med ett säkerhetsöverdrag på den Nordiska Marknaden, säger Stefan Berg, Nordiska Kvalitetspooler AB.
- Nordiska Kvalitetspooler AB utmanar nu den svenska poolbranschen att införa ett liknande konsumentlöfte och vi utmanar även de leksakskedjor som säljer billiga plastpooler att införa motsvarande löfte, säger Stefan Berg vidare.
- Det är helt oacceptabelt med olyckor som beror på undermåligt skydd runt poolen och vi ska göra allt som står i vår makt inför säsongen 2010 för att påminna våra kunder om hur viktigt det är med säkerhet. San Juan glasfiberpooler levereras med 25 års fabriksgaranti, så vi har en lång relation med våra kunder, avslutar Stefan Berg, Nordiska Kvalitetspooler.

Fakta:
San Juan glasfiberpooler etablerades 1958 och är världens ledande glasfiberpooltillverkare. Nordiska Kvalitetspooler AB har Sveriges största nätverk av återförsäljare för Glasfiberpooler från USA.
Mer info: http://www.nordiskakvalitetspooler.se
Bilder på poolerna: http://www.mypoolspace.net