Under andra halvåret öppnar Nordea ett nytt kontor på Fjällbacken och bidrar till utvecklingen av östra Gävles största handelsplats. Kontoret som idag hyser Svensk Kassaservice byggs om till bankkontor och kommer att erbjuda tjänster till i första hand privatkunder.

- Det är väldigt roligt att kunna öka Nordeas tillgänglighet och erbjuda kvalificerad bankservice på Fjällbacken säger Staffan Thegel, kontorschef på Nordea. Allt fler väljer att göra sina bankaffärer via Internet, men när det kommer till pensionssparande, bolån, försäkringar eller andra mer komplicerade ekonomiska beslut, vill man helst träffa och diskutera med en rådgivare.

De anställda på kontoret (4 personer) erbjuds anställning och vidareutbildning hos Nordea. Därutöver kommer ytterligare rådgivare att anställas.

I dag uträttar ca 5000 personer per månad sina ärenden på Svenska Kassaservices kontor på Fjällbacken/Brynäs.

Exakt datum för när det nya kontoret öppnar är inte fastställt. Först ska kontoret Nordeaanpassas och de nyanställda utbildas. Öppettiderna på det nya kontoret kommer att tills vidare vara samma som idag.

- Jag välkomnar våra nya kollegor från Svensk Kassaservice, säger Staffan Thegel.

Nordea övertar under året 76 kontor från Svensk Kassaservice, med dess 350 anställda.
Därutöver kommer ytterligare 100 rådgivare anställas landet runt. Det innebär att Nordeas kontorsnät i Sverige utökas med en tredjedel.