På de 18 områden som det ställts frågor kring visar resultatet att Gävle får ett högre betyg än normalbetyget på alla områden utom ett där betyg blir samma som normalbetyget. Det är 374 st. personliga intervjuer som genomförts under butikstid en fredag och lördag i oktober

- Resultatet visar att vi är en riktigt bra handelsstad som står sig väl i konkurrensen och flera områden har stärkts över tid vilket är mycket positivt, menar Daniel Swärd på Gävle centrumsamverkan. Framför allt är det kul att se att människor känner sig tryggare och att de tycker att det städas bättre samtidigt som butikerna har ökade värden på personlig service, mångfald och kvalitet, säger Daniel Swärd.

Undersökningen genomfördes även 2007 och 2012 och går man fem år tillbaka i tiden så är betygen högre på hela 15 områden. Jämfört med 2010 har några områden gått tillbaka. Där sticker Cykelmöjligheter och Annan service (bank, post etc.) ut vilket kanske kan förklaras genom att undersökningen gjordes på hösten nu istället för på våren och att både post och banker förändrat sitt utbud.

- Vi ser att det finns saker att arbeta vidare med och vi har en bra utgångsläge i och med ett gott resultat jämfört med andra städer. Det är en bra input i arbetet med att stärka vår stadskärna, menar Daniel Swärd.