De som känner rätt personer och som på ett enkelt och intressant sätt berättar som sin produkt eller tjänst har större framgångar. På senare år har det blivit än mer populärt att ingå i olika grupper och nätverk. Alla med olika syften men många hävdar at de är affärsnätverk. Men görs det affärer där? Och vd behöver man själv göra för att få affärer visa sina kontakter?

Under 2009 kommer en rad olika träffar arrangeras av Kommunikationsfabriken, dessa Nätverksträffar med Minimässa kommer vara i Gävle, Stocka och Sundsvall. Katarina Widoff som är initiativtagare till träffarna berättar: ”Jag har alltid arbetat med service och med personer jag gillar. De har blivit mina bundsförvanter och vi gör affärer ihop eller hjälper varandra med kontakter de behöver. Men jag har sett att andra inte har det lika naturligt att samarbeta, hjälpas åt och nätverka.”

Katarina Widoff är författare till boken Bli en skicklig nätverkare – mingla dig till framgång och håller kurser och föreläsningar för företag och organisationer hur de kan nyttja kraften i att nätverka och skapa lönsamhet genom att alla på företaget kan berätta om företagets vision och produkter, på ett intressant sätt.

Katarina fortsätter: ”Just att det ska vara intressant är viktigt. Vi har så kort tid på oss att skapa intresse hos lyssnaren, då får vi inte hålla långa monologer eller dra igång en power point presentation.”

På onsdag arrangeras den första i raden av Nätverksträff med Minimässa på Heartbreak Hotel i Gävle för personer och företag som vill utöka sitt kontaktnät, förstå kraften i att nätverka och bygga upp sina kontaktnät för att öka lönsamheten. 75% av alla tjänster tillsätts genom att någon ger ett tips om en person som passar för jobbet. I affärer är det över 95%.

”Jag kommer ge tips kring hur man kan nätverka, mingla och bete sig på mässa”, lovar Katarina. Om du vill gå på onsdag, ring genast Katarina 070-767 8036 eller se inbjudan på http://www.komfab.se.

Nästkommande träff i Gävle blir 6 maj men redan 23 april finns möjligheten att mingla i Sundsvall.