Det finns många blommande krukväxter att välja på i butikerna nu.
Lättskötta plantor som inte kostar mycket & det är växter som du inte behöver ta hand om i evighet.
De blommar nu & blir lagom att byta ut mot julblommorna.
Höststjärnan ,Princiettan är en nybekantskap sen förra julen. Det är en julstjärna, men den har mer kompakt växtsättmörkgröna styva blad och något fylld blommor. Blommorna är ju egenterligen de små och oansenerliga knapparna i mitten. Det är det färgade högbladen som vi uppfattar som blommor på dessa växter. Också färgen - fyra Rosa nyanser två ljusa och två mörka som är riktigt läckra.
Sköt Så här: Dessa blommor kan stå var som helst i rummet. men undvik helst att ställa den omvaför direkt värme element, vattna med ljummet vatten när jorden torkat lätt, de gillar inte drag och kyla.
Nu är det också hög till för Julrosen "Helleborus" juvelen bland blommorna. Är både en krukväxt och snittblomma, finns i andra färger från vitt till svart. Det är en exklusive julblomma med mycket symbolik och mytologiska kopplingar. Det svenska namnet julros är en direkt översättning av det engelska namnet ’Christmas rose’. Enligt legenden fick Jesus en julros i gåva av en fattig herdinna vid sin födelse i Betlehem. Flickan var så fattig att hon inte kunde ta med någon gåva. Men en ängel kom och från flickans tårar på den snötäckta marken växte snabbt julrosen fram.


Mystik och magi har sedan urminnes tider svävat kring orkidéerna. De förekom såväl i antikens kulturer som i sydamerikanska indiankulturer och i europeisk och asiatisk folktro. I dag fascinerar och trollbinder orkidéerna. De utövar fortfarande sin makt över människorna om än inte genom skrönor och sägner så genom sina strålande färger, eleganta former och angenäma dofter. De för fortfarande en mytisk till tillvaron i ett gränsland mellan dröm och verklighet.
Enligt en legend skulle orkidéerna ha fått sitt namn för mer än två tusen år sedan när den grekiske filosofen och naturforskaren Theofrastos (370–285 f.Kr.), som skulle komma att bli känd för eftervärlden som ”botanikens fader”. En sällsam liten blomma påkallade ivrigt hans uppmärksamhet.

Trevlig Advent
Hansons Blomsterhandel