Det finns dock en hake - att datorer får större betydelse i människors liv förbrukar informationsteknologin mer och mer energi. Google tar mycket allvarligt på detta problem och nu har de byggt och utvecklat ett energieffektivt datacentra vilket innebär att den energi som används för varje Googlesökning är minimal.

- Nyligen har andra uppgett mycket högre siffror och påstår att en vanlig sökning använder "hälften av den energi som behövs för att koka vatten till en tekanna" och producerar sju gram koldioxid. Vi tyckte att det kunde vara bra om vi förklarade varför den siffran är flera gånger för hög!, säger Stina Honkamaa, Sverigechef för Google.

En Googlesökning motsvarar cirka 0.2 gram koldioxid i växthusgaser. Avgasutsläpp på 140 gram koldioxid per kilometer är EU:s mål, men de flesta bilar har olyckligtvis inte nått så långt ännu. Hittills har människan kommit en bra bit när det gäller att reducera energin från våra datacentra, men givetvis ska också energin vara ren! Till år 2010 vill konsortiet halvera energin som används av datorer och minska globala koldioxidutstläpp med 54 miljoner ton om året. Det är många tekannor det!