Mattias Thorsell är född för 40 år sedan och uppvuxen i Stockholm/Linköping i en släkt med entreprenörskap och affärer som det dagliga samtalsämnet vid middagsbordet och är äldst av 3 bröder och med 2 vuxna barn.
- I tonåren trodde jag att jag skulle bli rockgitarrist, och drabbade mina nära och kära med en sjö av hopplösa distade skalövningar, berättar Mattias. Sedan kom verkligheten.
Som 19-årig pappa låg mina prioriteringar på ett lite mer jordnära plan och jag älskade redan då att vara förälder, så det var bara att knega.
- Under mina yrkesverksamma år har jag hittills ägnat mig åt olika branscher så som transporttjänster, logistik, industri, offentlig förvaltning, politik och alltid varit en intra/entreprenör/idéspruta i allt jag gjort.
- För att spetsa mina kvalitéer och kunskaper, och för att stimulera min aldrig sinande nyfikenhet för allt och mitt flöde av kreativa idéer, har jag studerat bland annat teknik, marknadsföring, ledarskap, projekt management och affärsutveckling vid högskolan i Gävle och högskolan Dalarna.

Mattias har gedigna erfarenheter från olika positioner inom ett brett spektra av branscher har lärt mig att skarpt profilera och ”pitcha” olika typer av verksamheter, vilket är en av mina tunga specialiteter.
- Jag kan på ett mycket bra sätt ta till mig djup information inom i stort sätt alla områden, och arbetar snabbt och kompetent om detta till affärsmässiga beskrivningar. Noggrann research och god dialog med kunden för vass profilering mot marknaden är min ledstjärna.

Som kuriosa kan nämnas att Mattias alltid gillat att delta i ”slogan-tävlingar”, skriva julverser, hitta på smarta rim och verser.
- Där finns det ingen som slår mig på fingrarna. Den som tror sig kunna det är välkommen att försöka, hälsar han.